in

Könyvtár 20: A születésnap

Húsz esztendeje nyitotta meg kapuját a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ új épülete. Bár a születésnapi rendezvénysorozat már jóideje tart, a hivatalos születésnapról sem feledkezett el az intézmény.

Június 2-án a könyvtár Zöld Udvarán azokat az olvasókat köszöntötték, akik húsz éve iratkoztak be és azóta is tagjai az intézménynek. Számukra a Diabolus in Musica zenekar adott koncertet, valamint a könyvtár „örökös tag” olvasójegyét kapták ajándékba. A rendezvényen Fóthy Zsuzsanna igazgató mondott köszöntőt és elevenítette fel az új épület megnyitását, majd dr. Tóth Máté, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatója méltatta a gödöllői könyvtárosok munkáját. Úgy fogalmazott: A könyvtár Gödöllőn igazodási pont az itt élőknek, ugyanakkor igazodási pont a szakma számára is, mivel az ott folyó munka példaértékű. Új ötletekért, innovációért bármikor lehet ide jönni, ennek köszönhető, hogy ma az ország tíz legjobb könyvtára közé sorolják.
Június 4-én az intézmény munkatársai emlékeztek a jubileumról. A rendezvényre a jelenlegiek mellett a korábbi könyvtárosok is meghívást kaptak.
A születésnapi ünnepségen elsőként Fóthy Zsuzsanna, a GVKIK igazgatója mondott köszöntőt, majd a korábbi vezetők, Gloserné Szabó Györgyi és Fülöp Attiláné elevenítette fel az építés és az átadás időszakát.
Gémesi György polgármester beszédében méltatta az intézmény dolgozóinak munkáját, s úgy fogalmazott: a 2002-ben új épületet kapott könyvtár messze felülmúlta azokat az elképzeléseket, amelyeket az átadáskor feltételeztek.
A rendezvényen Fóthy Zsuzsanna igazgató külön köszöntötte azokat a kollégáit, akik az új épület átadása óta, vagyis húsz éve dolgoznak az intézményben.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A Gödöllői Városi Mozi műsora

Richter Egészségváros: Gödöllő jól teljesített