in ,

Koszorúzás Török Ignác szobránál

Nemzeti gyásznap

Október 6. nemzeti gyásznap Magyarországon, ami Gödöllőn is komoly jelentőséggel bír, hiszen az 1849. október 6-án, Aradon kivégzett 13 vértanú honvéd tábornok egyike városunk szülötte volt.
A Török Ignác nevét viselő gimnázium előtt, a tábornok 1995-ben felavatott szobránál hagyományosan az iskola diáksága és tanárai rendezik meg minden évben a megemlékezést, ám az iskola épülete körül kialakult áldatlan állapotok miatt ebben az évben csupán koszorúzásra volt mód.
Városunk önkormányzata, oktatási-nevelési, kulturális intézményei, civil és politikai szervezetei helyezték el a tisztelet és az emlékezés virágait. Gödöllő város képviseletében dr. Gémesi György polgármester, Bárdy Péter és Bajkó Norbert alpolgármester, valamint dr. Illés Zsuzsanna aljegyző, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub nevében pedig dr. Györfi Beáta, dr. Pappné Pintér Csilla és a Török Ignác Gimnáziumban tanító Molnár Gergely koszorúzott.
Török Ignácnak egy régebbi, kisebb mellszobra is áll 1949 óta Gödöllőn, a róla elnevezett utca és a Honvéd utca sarkán, a Hajós iskola alsó tagozatos épülete előtt. Itt minden esztedőben általános iskolás gyerekek állítanak össze műsort.
Fotók: Tatár Attila

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Rendkívüli testületi ülés dönt az energia árak miatti intézkedésekről

A Gödöllői Városi Mozi műsora