in

„KÖZTÜNK ÉLNEK” AMATŐR FILMPÁLYÁZAT 2019

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő szervezésében Kárpát-medencei amatőr filmversenyt hirdetünk.

Kedves amatőr filmesek, mutassátok meg, hogy szerintetek ki, vagy kik azok az emberek, csoportok, civil szervezetek ma a Kárpát-medencében, akik a természet- és környezetvédelem területén kiemelkedő munkát végeznek!

Az amatőr filmpályázat során az Őket bemutató rövidfilmeket keressük!

Nem a film művészeti értéke és technikai minősége, hanem a riport témája, az ember vagy a csoport tettének és tevékenységének bemutatása a díjaink fő mérvadója.

Szeretnénk, ha a filmek (riportok) bemutatnák az embereket, a céljaikat, a kezdeményezést, a tettet, amit a környezetük tisztaságáért, az ott élő emberek és élőlények életkörülményeinek a javulásáért, megóvásáért tesznek.

Fantasztikus emberi tettek vannak körülöttünk a mindennapokban. Szeretnénk felhívni a figyelmet a munkájukra, megadni számukra a közösség, a mi elismerésünket. Segítsük őket együtt a későbbiekben!

Kedves riporterek, amatőr filmesek, járjatok nyitott szemmel, szólítsátok meg őket, tudjátok meg a „miérteket”!

Nevezni két riporteri korosztályban lehet:

  • 18. életévét még be nem töltött és
  • 18 év felett (korhatár nélkül)

Két szekcióban:

  • Természetvédelemért 2019
  • Környezetvédelemért 2019

Nevezési időszak:

2019. január 10 – április 10.

Egy pályázó maximum 2 rövidfilmmel pályázhat. A film hossza 3-15 perc között lehet.

Pályázni a jelentkezési adatlap kitöltésével lehet, amely megtalálható a lap alján.

Technikai megkötés nincs

Nem a technika, hanem a látásmód, a téma, a riporter kreativitása, az ötletesség a legfőbb bírálati szempont. Ugyanakkor fontos, hogy a film elektronikus formában beküldhető legyen, tömörített formában vagy online fájlküldővel.

Nevezni kizárólag elektronikusan, az online nevezési lap teljes körű kitöltésével és beküldésével, valamint a film elküldésével lehet.

A pályázatra nevezett filmeket szakmai zsűri bírálja el. A zsűrizett filmek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idején (2019. május 25-27.) a nagyközönség számára vetítésre kerülnek az Alsóparkban, a hagyományosan felállításra kerülő LED-falon.

A verseny során, a zsűri döntése alapján összesen 4 első helyezett kerül kihirdetésre, az alábbiak szerint. A díjak kiosztására a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Természet- és Környezetvédelmi Gáláján, 2019. május 26-án kerül sor:

  • Természetvédelemért 2019 – az év embere vagy csoportja
  • Környezetvédelemért 2019 – az év embere vagy csoportja
  • A legjobb riporter – 18 év alatt
  • A legjobb riporter – 18 év felett

Díjazás:

  • összesen 1 millió forint értékben kerülnek díjak kiosztásra a fenti kategóriák szerint (kiegészítve a különdíjakkal).

A beküldött pályázati anyagokat a Fesztivál felhasználhatja a program promóciójára, a közönségszavazáshoz, azt weboldalán, facebook oldalán megtekinthetővé teheti, valamint a későbbiekben azokból részleteket felhasználhat a fesztivál spotokhoz.

A Szervező fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő, illetve oda nem illő pályázatokat külön értesítés nélkül a pályázatból kizárja.

A beküldött pályázat hiányosságáért, az online rendszer esetleges hibáiért a Szervező nem vállal felelősséget.

A bemutatásra beválogatott pályamunkák beküldőit a Szervező 2019. május 15-ig elektronikus levélben értesíti az eredményekről.

A jelentkezési lap elérhető a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő  honlapján (http://godollofilmfest.com) a pályázatok menüpontban.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

KÁRPÁT-MEDENCEI FOTÓVERSENY FELSŐ TAGOZATOS ÉS KÖZÉPISKOLÁS DIÁKOK RÉSZÉRE!

Február 4-től decemberig vágányzár!