in

Le kellett szerelni a zebrazászlókat

A Gödöllőről indult kezdeményezés nyomán az országban mintegy 40, kiemelten balesetveszélyes gyalogos-átkelőnél helyeztek el fényvisszaverő zászlókat – ebből azonban ma három helyen le kellett szerelni, méghozzá a városunkban, mert a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nem járult hozzá a felszerelésükhöz.

A videóért klikk a képre

A 3. sz. főúton az autóbusz-pályaudvarnál, a HÉV-kanyarban és a tűzoltóságnál volt elhelyezve „zebrazászló”, de ma Füle Sándor, a civil kezdeményezés ötletgazdája és felkarolója bejelentette, hogy miután az engedély iránt folyamodó civilek megkapták a Közút határozatát, leszerelte a tartókat.

A hír teljességéhez hozzátartozik, hogy a Magyar Közút nem jogalkotó, hanem -alkalmazó. Erre dr. Lantai Csaba, Gödöllő alpolgármestere hívta fel a figyelmet; tehát, ha – az amúgy mintegy 30 éves – rendeletben az van benne, hogy a kezelésükben lévő utakon található zebráknál tilos ilyet felszerelni, akkor nincs módjukban másként dönteni.

Lantai Csaba hangsúlyozta: a Gödöllő Város Önkormányzatának kezelésében lévő zebráknál, természetesen, támogatják a zászlók kihelyezését. Mi több, a tervek között szerepel a “zebráink” modernizálása. Összekötve azzal a törekvéssel, hogy az érvényben lévő útügyi előírásokba kerüljenek bele a korszerű, szenzoros zebravilágítási és -jelzőrendszerek, valamint a zászló is.

(A)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Dr. Nánási Éva: “Megtiszteltetés, hogy a város jegyzője lehettem.”

Kis Balázs lehet „Európa Kulturális Fővárosa 2023” kabalafigurája