in ,

Már a képviselő-testületet is megrágalmazta Vécsey László

A Fidesz megkezdte az önkormányzati választásokra szóló politikai kampányát Gödöllőn. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Vécsey László országgyűlési képviselőnek az április 25-ei képviselő-testületi ülésen történt megnyilvánulása.
Bár Gödöllő fideszes parlamenti képviselője megválasztása óta minden képviselő-testületi ülésre kap meghívót, az elmúlt kilenc évben egy-két alkalommal jelent meg azokon. Az idei évben az önkormányzati választásokhoz közeledvén, változtatott eddigi szokásán és valamennyi testületi ülésen részt vett, és hozzá is szólt, amit Gémesi György polgármester mindig is biztosított számára. Vécsey László ezt minden alkalommal arra használta fel, hogy támadja a városvezetést. Az április 25-ei tanácskozáson azonban minden eddiginél alacsonyabb színvonalú hozzászólást produkált, s lényegében korrupcióval vádolta meg a képviselő-testületet.
Gémesi György többször is visszautasította a képviselő stílusát és az általa megfogalmazottakat, majd kérte, mutasson a képviselő konkrétumokat, pontosan mire gondol, de ha esetleg korrupciót tételez fel, lehetősége van arra is, hogy megtegye a szükséges lépéseket. Vécsey László mondandójában maximum arra tudott kitérni, hogy Gémesi György két évvel ezelőtt pártot alapított, és azonnal politikai útra terelte mondandóját.
A polgármester az elmúlt időszakban többször is kérte a testületben helyet foglaló fideszes képviselőket, hogy az ülésen ne a politikai indíttatás legyen jelen, hanem a szakmaiság, amit Gödöllőn mindig szem előtt tartottak és tartanak ma is. Simon Gellért és Molnár Árpád, a FIDESZ-KDNP listáról bejutott képviselői azonban még a saját előterjesztésüket is teljesen politikai síkra terelték. Előterjesztést nyújtottak be ugyanis a Tormay Károly Egészségügyi Központ támogatására, amelyben 75 és 85 millió forint átcsoportosítását javasolták erre a célra. Gémesi György kérte az előterjesztés szakmai indoklását, valamint azt, hogy az által kért összeget pontos mely célra fordítsa az önkormányzat. A két képviselő a kérést visszautasította, azzal indokolva, hogy ez nem az ő dolguk, azt oldják meg az önkormányzat munkatársai, ők csak a fedezetet „biztosítják”. Simon Gellért a válaszadáson túl annyit mondott, azért nem ad szakmai indoklást, mert meg kell védenie azokat, akik segítik a munkáját. A meglepő válaszra Gémesi György megkérdezte: kit fenyegetett meg? Választ azonban nem kapott, Simon Gellért mindössze megismételte, hogy azért nem hajlandó neveket mondani, mert olyan politikai közeg van, amikor az intézmények dolgozóinak a nevét nem szerencsés kiadni.
Az elhangzottakra reagálva Kovács Barnabás MSZP-és képviselő a „politikai bosszú” kapcsán kijelentette: Az MSZP-nek voltak ellenzéki képviselői, akik városi intézményekben dolgoztak, a Tormayban, a Török Ignác Gimnáziumban, akik sokszor ellenszavaztak, illetve nem támogatták a lokálpatrióta előterjesztéseket, és őket soha, semmilyen retorzió nem ért.

A közeledő önkormányzati választás már év eleje óta rányomja bélyegét a képviselő-testületi ülésen lévő fideszes megnyilvánulásokra, ám a legutóbbi ülésen az alaptalan üres vádaskodások után új szintre léptek a párt képviselői. Különösen igaz ez Vécsey Lászlóra, aki az országgyűlési képviselők mentelmi jogának védelmében rezzenéstelen arccal tesz olyan kijelentéseket, amelyek kimerítik a rágalmazás vétségét.
Egy dologban biztosak lehetünk: az őszi önkormányzati választásokig a gödöllői helyzet fokozódni fog.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

One Comment

Leave a Reply
 1. 1./ Vécsey László nem képviselő!
  2./ Vécsey László alkalmatlan feladata betöltésére.

  Ad 1./ Tekintettel arra, hogy az Alaptörvény érvénytelen, ill. arra, hogy a törvényrs magyar állam a mai napig is a Magyar Köztársaság és nem a létrehozni tervezett, jogilag (de jure) létre sem jött, a gyakorlatban (de facto) működő Magyarország nevű jogállam!
  Ez a 2012.01.01-től működő kamu állam csak egy zsarnokoskodó magánhatalmi szervezet!

  Sajnos összes hivatal és a rendőrség is dezertált (elhagyta a Magyar Köztársaságot) és azonnal az új államot kezdte szolgálni!

  Kiemelt felelőssége van ebben Vécsey Lászlónak, aki még büszke is arra, hogy szavazatával támogatta a törvényes Magyar állam lenyúlását!!!

  2014.04.06-ával egyetlen parlamenti képviselő sem rendelkezik felhatalmazással, mandátummal! Azóta alkotmányos válság van, melyet már csak a(z isten adta) nép tud egyedül orvosolni!

  Bővebben: http://www.alkotmanyos-ellenallas.hu
  http://www.nepszuverenitas.hu

  2./ Erről nem kell írjak, mivel a fenti ésdok egyéb más jel is jól példázza!

  Pl. Szó nélkül tiltja le Facebook oldaláról, azon képviseltjeit, akok munkájával szemben kritikát merészelnek megfogalmazni! Szép nem? Pont azokkal nem hajlandó szóba állni akiktől a közel másfél milliós havi fizetését kapja! Más elérhetősége nincs, vagy azokra nem reagál!!!

  Ha jó törvényeink lennének, megbizatásából már régen-régen vissza lett volna hívva!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Találkozás Ferdinandy Györggyel

Képviselő-testületi döntések