in , ,

Március 15. ünnepe Gödöllőn

Hagyományosan Gödöllő főterén, a Szabadság téren kezdődött és a Petőfi szobornál koszorúzással, valamint a lovasok felvonulásával zárult a gödöllői március 15-ei megemlékezés.
Az ünnepi műsor kezdetén az Ella Attila által vezetett Gödöllői Városi Fúvószenekar térzenéje köszöntötte az érkezőket, majd Kelemen László: “Bécs várostól, nyugatról keletre…” című dalát hallhatták az egybegyűltek a Cimbaliband, majd Petőfi Sándor: Dicsőséges nagyurak című versét Gecse Gábor előadásában. A megemlékezésen dr. Gémesi György polgármester mondott ünnepi beszédet.

Gémesi György ünnepi beszédét követően a “Nemzeti Dal” című összeállításban az 1848-’49-es forradalom és szabadságharchoz kapcsolódó versek és énekek csendültek fel a Cimbaliband, a Club Színház és a Piros Hetes Zenekar közreműködésével. Az ünneplők ezt követően vonultak át Petőfi Sándor szobrához, ahol az önkormányzat és intézményei, a pártok és a civil szervezetek képviselői helyzeték el az emlékezés koszorúit. Gödöllő önkormányzata nevében Gémesi György polgármester, dr. Nánási Éva címzetes főjegyző, dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármester és Lantai Csaba alpolgármester koszorúzott.

A délelőtti rendezvények sorát hagyományosan a Tarsolyos Lovasegylet által szervezett lovas felvonulás zárta.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A gödöllői ifjúság fáklyás felvonulása

Átadták az év Gödöllő Városért Díjait