in

Mától házhoz viszik az ételt a 70 éven felülieknek – eddig közel százan igényelték

A mai napon megkezdődik az ételkiszállítás azon 70 éven feletti és egyéb okok miatt mozgásukban korlátozottak részére, akik erre igényt tartanak és leadták rendelésüket.

A múlt héten közel 4000 Gödöllőn élő érintett kapta kézhez azt a levelet, amelyben Gémesi György polgármester arról tájékoztatta őket, hogyan tudnak segítséget igényelni az étkezéshez és a bevásárláshoz.
Az önkormányzat ennek a lebonyolításához felállított egy diszpécser központot, ahol munkanapokon a reggel 7 órától 18 óráig fogadják a hívásokat az alábbi telefonszámokon.
06 -70 -886-8690
06 -70 -886-8790
06 -70 -886-8742
06 -70 -886 -8743

Az érintettek hideg reggelit, meleg ebédet és hideg vacsorát igényelhetnek, valamint a gyógyszerek kiváltásához, a postai csekkek befizetéséhez és az alapvető élelmiszerek bevásárláshoz kaphatnak segítséget. A feladatellátásban az óvodai, bölcsődei és kulturális területen felszabadult munkatársak vesznek részt.

Mint megtudtuk, eddig elsősorban az étel rendelésre volt igény, pedig a tapasztalatok szerint még mindig sok idős ember maga intézi a bevásárlást.

Az étkeztetést ellátó Kalória Nonprofit Kft. vezetője, Hatolkai Máté arról tájékoztatott, hogy a mai napon közel száz címre szállítanak ki ételt.
Aki délig telefonál, annak már másnap tudnak ellátást biztosítani, aki 12 óra után adja le az igényét, az a leadás napját követő második napon veheti igénybe a szolgáltatást.
A diszpécser központban az érdeklődők minden kérdésre választ tudnak kapni, az ott szolgálatot teljesítők április végéig meg tudják mondani, milyen kínálatot állított össze a Kalória.

Mindezek mellett a Magyar Államkincstár utasításának eleget téve biztosítják a gödöllői nevelési és oktatási intézményekbe járó gyerekek ellátását is, ahol ezt igényelték a szülők. Ennek keretében jelenleg közel hatszáz adag ételre van igény, de a Kalória felvállalta, hogy lehetőséget biztosít a szülők részére történő étel rendelésre is. A diákok számára továbbra is az A és a B menü áll rendelkezésre, ami hozzáférhető a Kalória honlapján.

Megtudtuk azt is, elkészült egy webes applikáció, amely a sofőröket segíti, hogy minél könnyebben eljussanak az adott napi címekre.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Életbe lépett az új, módosított vasúti menetrend

Tájékoztatás közterületen történő permetezésről