in ,

„Mikor Szent Mihály megküzd a sárkánnyal…” Mihály-napi Waldorf Családünnep

A gödöllői Waldorf közösség 2012-ben rendezte meg először városi Mihály-napi Családünnepét, amely azóta már hagyománnyá és sokakat vonzó, várva várt részévé vált az őszi gödöllői kulturális programkínálatnak, egyúttal a GödöllŐsz Fesztiválnak is. Idén is várunk mindenkit szeretettel és színes programkínálattal szeptember 28-án szombaton délután 14-18 óráig a Zeneiskola és a Művészetek Háza közötti füves területen!

Ezen a napon értékeinkből, szokásainkból ízelítőt adva szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy mindannyian megélhessük a közös ünneplés örömét, építő erejét. Szent Mihály napjához számtalan népi hagyomány kapcsolódik, melyek egy részének felelevenítésével is igyekszünk hozzájárulni a hagyományos értékek, a családok és a közösség szerepének, éltető erejének minél tudatosabb megéléséhez. Idén különös jelentőséget ad ennek az ünnepnek, hogy pontosan 100 évvel ezelőtt, 1919 szeptemberében nyitotta meg kapuit Németországban az első Waldorf-iskola. A Waldorf-mozgalom egy évszázad minden nehézségét és kihívását túlélve, sok-sok sárkánnyal megküzdve egyre nő és gyarapszik, így világszerte Waldorf-intézmények ezrei, pedagógusok, diákok és szülők százezrei rendeznek különböző eseményeket a jeles jubileumhoz kapcsolódva, melyhez e nagyszabású programmal kíván csatlakozni a gödöllői waldorf közösség is.

Ennek jegyében a színpadon idén főképpen iskolánk jelenlegi és volt diákjainak műsora lesz látható, valamint a tágabb waldorf körből meghívott előadóké, 17:00 órától pedig Bognár Szilvia és zenekarának “Titoktok” c. koncertjére várunk mindenkit! Waldorf bábszínház, játszóház, Benedek Krisztina Csodababázója is várja majd a kicsiket, a nagyobbaknak pedig most is sokféle – az ünnephez kapcsolódó – tevékenységet, játékot kínálunk. Így a kézműves foglalkozások között lesz többféle sárkánykészítés, lehetőség lesz hagyományos tevékenységek kipróbálására (szőlőpréselés, gabonaőrlés, “sárkánykenyérsütés”), a bátrabbak pedig ügyességi és bátorságukat próbára tevő játékokban, kovácsolásban is kipróbálhatják erejüket. Szent Mihály arkangyal és az ördög küzdelmét eleveníti majd fel a diákjaink által előadott Sárkányjáték, amely után közös táncházzal folytatódik a program. Mindezek mellett most is készülünk egészséges életmódot népszerűsítő reformbüfével és színvonalas kézművesek portékáit kínáló kirakodóvásárral.

A program létrejötte közösségünk nagymértékű önkéntes és anyagi ereje mellett Gödöllő Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Fábián Zsuzsa és Kecskés Judit

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ars Sacra Fesztivál – A barokk zene mesterei

A Gödöllői kutya játszótér Facebook-csoport meghívója