in

Nem zárnak be a városi óvodák és a bölcsődék, továbbra is biztosítják a közétkeztetést

Polgármesteri tájékoztató a koronavírus helyzet kapcsán

Nem zárnak be a városi óvodák és a bölcsődék , de aki szeretné, az otthon tarthatja a gyermekét. A közétkeztetés továbbra is biztosítja a gyerekek ellátását. – Erről dr. Gémesi György polgármester adott tájékoztatást szombaton kora délután. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap késő esti bejelentése után, ma délelőtt egyeztetett a város vezetése az önkormányzatokra háruló feladatokról.
Mint az a polgármester tájékoztatójában elhangzott, jelenleg a közétkeztetés kérdését kell megoldani, hogy a gyerekek annak ellenére hozzájussanak az ételhez , hogy nem mennek iskolába.
Ennek érdekében a délután folyamán a Kalória Nonprofit Kft. munkatársai felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, és azoknak a gyerekeknek a részére, akik igénylik az étkezést, meg fogják oldani a hozzáférést.
Az óvodák és bölcsődék nem zárnak be – mivel erről az Operatív törzs nem rendelkezett, és jelenleg az általuk kiadottakat kell követni – de azok a szülők, akik nem szeretnék bölcsibe vagy óvodába járatni gyermeküket a következő időszakban, nyilatkozat ellenben megtehetik. Az étkezést ebben az esetben is biztosítani fogják a gyerekek számára.
A városi intézmények – a könyvtár, a múzeum, és a Művészetek Háza nyitva tart, de a kapacitás függvényében korlátozásokra kell készülni.
Kérik, hogy aki nem egészséges, kerülje az intézményeket!
Szintén kérik, hogy a 65 év feletti korosztály, ha lehet ne mozduljon ki otthonról. A jövő hét folyamán az önkormányzat igyekszik felállítani egy olyan önkéntes szolgálatot, akik segítséget nyújtanak a számukra. 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hétfőtől digitális távoktatásban folyik majd a tanítás

Csendes megemlékezés