in ,

Okoszebra a Bajcsyn

Átadták a Bajcsy-Zsilinszky utca és Petőfi tér kereszteződésben lévő SafeCross okoszebrát. A létesítmény már hetekkel ezelőtt elkészült, de a bekötést csak az ELMŰ végezhette el, emiatt került sor most az ünnepélyes átadásra.
A létesítmény megvalósítását a Generali a Biztonságért Alapítvány pályázati úton támogatta. A teljes költség 2,5 millió Ft volt, aminek 50 százalékát az önkormányzat, 50 százalékát a GABA pályázati támogatása fedezte. A létesítményt dr. Gémesi György polgármester és Gaál Tibor, a Generali a Biztonságért Alapítvány (GABA) területi igazgatója adta át.
A SafeCross okoszebra egy olyan közlekedésbiztonsági rendszer, ami az útburkolatban elhelyezett aktív LED-prizmák segítségével, villogó fénnyel hívja fel az autósok figyelmét a kijelölt gyalogátkelőn éppen áthaladó gyalogosokra.
Az út két szélén – megfelelő távolságban az útpadkától – oszlopokat helyeztek el, az ezekben lévő szenzorok érzékelik a gyalogosok áthaladását. Ez a jelzés kizárólag addig tart, ameddig a gyalogos áthalad az úttesten. Így a jelzés csak akkor lép működésbe, amikor az valóban indokolt. A rendszer célja, hogy az adott gyalogátkelőnél a járművezetők számítsanak rá, hogy ha villog a LED, akkor gyalogos halad át és meg kell állniuk.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ütős sztori – Talamba 20

Favágó sérült meg a Fenyőliget óvodában