in

Ősbemutató és különleges relikviák a kastélyban

Újabb bemutatóra készülnek a Gödöllői Kastélyszínházban. December 22-én, 27-én és 28-án ősbemutató részese lehet a közönség  – erről számoltak be a kastélyban megtartott sajtótájékoztatón, ahol az előadásból is láthattak részleteket a sajtó képviselői, valamint megtekinhették a kastély gyűjteményének legújabb különlegességeit.
Erzsébet királyné életével és tragikus halálával már sokan sokféleképpen foglalkoztak, most a Gödöllői Kastélyszínház új, Sisi című előadása különleges megközelítéssel mutatja be a királyné halálát. A darab Erzsébet és gyilkosa sorsát külön-külön és együtt is igyekszik megérteni. Teszi mindezt egy különlegesen intim helyzettel, amikor a gyilkos és áldozata – még ha csak vízióban is  –
szemtől szemben találkozik. Vajon mi történik akkor, ha az áldozat kiveszi gyilkosa kezéből az irányítást? Vajon miért jelenik meg Sisi a gyilkosság előtti éjszaka Lucheninek? Erre keresi a választ B. Török Fruzsina darabja. Sisi alakját Gubás Gabi formálja meg, Lucheni szerepében pedig Dózsa Zoltánt láthatja a közönség.

A színházi bemutató mellett az érdeklődők megismerhettek több érdekességet a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi gyűjteményének legújabb darabjaiból. Így például azt a Jókai-kötet, amelyet az író 1876-ban személyesen nyújtott át Erzsébet királynénak, valamint dr. Lányi János, udvari orvos, a Habsburg család sebészének naplója és hagyatékának több darabja. Mindezek mellett porcelánok , fotók és a Farkas Archívum iratgyűjteményének – amely Erzsébet királyné felolvasónője, Ferenczy Ida és a királyi család, valamint az udvartartás magánlevelezését tartalmazza – restaurált darabjait tekinthették meg a sajtó képviselői.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Közel 100 ember karácsonyát szépítik majd meg

Tájékoztatás üzemképtelen gépjárművek elszállításáról