in ,

„Ősszel, ősszel Szent Mihály-nap közeledik…” MIHÁLY-NAPI WALDORF CSALÁDÜNNEP

A Waldorf iskolákban és óvodákban nagy szerepet kapnak az ünnepek, a pedagógiában nagy hangsúlyt kap a természethez kötődő életritmus megélése, tudatosítása, így a Mihály-nap megünneplése is. A gödöllői Waldorf-közösség immáron 10 éve nem csak az iskola és óvoda keretei között, hanem a városban is megrendezi Mihály-napját, ami mára hagyománnyá, sokakat vonzó és várva várt részévé vált a színes őszi városi programkínálatnak.

2022.október 1-jén szombaton 14:00-18:00 óráig
újra szeretettel és változatos programokkal várunk mindenkit a régi jól bevált helyszínen, a „görbefa” melletti füves területen! Ezen a napon a gödöllői Waldorf-közösség értékeiből, szokásaiból ízelítőt adva, a Mihály-napi hagyományok felelevenítésével szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy újra megélhessük a közös ünneplés örömét.

Szent Mihály és az ördög küzdelmét mutatja be sárkányjátékunk, amihez kapcsolódóan bátorság- és ügyességi próbákon vehetnek részt a gyerekek. A színpadon egész délután iskolánk tanárainak és diákjainak bemutatói, koncertjei lesznek láthatóak és hallgathatóak, vendégeink lesznek Bognár Szilvia és zenekara, valamint Méhes Csaba pantomimművész- komikus, aki idén is örömmel vállalta a házigazda szerepét. Idei újdonságként a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttese is megörvendezteti majd a közönséget műsorával. Benedek Krisztina Csodababázója, a gödöllői Waldorf óvoda játszóháza, a Rügyek Közösség mézeskalács-bábszínháza és Dr. Kollár Melinda és Héjja Balázs papírszínháza is várja majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. A kézműves foglalkozások között lesznek különféle sárkánykészítések, hagyományos tevékenységek (szőlőpréselés, gabonaőrlés, kenyérsütés), a bátrabbak pedig a kovácsolásban is kipróbálhatják erejüket. Most is készülünk az elmaradhatatlan reformbüfénkkel, fakörhintánkkal és a gyermekek, szülők, kézművesek portékáit kínáló kirakodóvásárral.

A környezettudatosságra nem csak mindennapjainkban, de rendezvényeinken is törekszünk. Mi magunk is mindent megteszünk majd azért, hogy ezen a délutánon is minél kevesebb hulladékot termeljünk, és előre is nagyon köszönjük, ha vendégeink is hozzájárulnak ehhez azzal, hogy hoznak magukkal tányért és poharat a büfé finomságainak megkóstolásához.

A gödöllői Waldorf közösség már hetek óta nagy erőkkel és összefogással készül a rendezvényre, melyet az önkormányzat is támogat. Bízunk benne, hogy idén is sokan ellátogatnak hozzánk, és a korábbi évekhez hasonlóan egy élményteli, emlékezetes délutánt tölthetünk együtt!

Fábián Zsuzsa

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MEGHÍVÓ RENDHAGYÓ EGÉSZSÉGTANÓRÁRA

A Gödöllői Városi Mozi műsora