in

Pályázat Gödöllő, Szabadság tér 7. sz. alatti ingatlan egy részének, terület- , pavilonbérlés és göngyölegtároló helyiség útján történő hasznosítására

Általános tudnivalók

 

A pályázat kiírója

Gödöllő Város Önkormányzata (mint bérbeadó) Gödöllő, Szabadság tér 6. képviseletében eljár         dr. Kiss Árpád jegyző.

A pályázat célja

A Gödöllő, Szabadság tér 7. sz. alatti ingatlan egy részének, terület- ,  pavilonbérlés és göngyölegtároló helyiség útján történő hasznosítása.

A pályázat jellege

Folyamatos, nyílt pályázat.

Amennyiben több azonos összegű ajánlat érkezik, a kiíró dönthet úgy, hogy második forduló keretében ártárgyalást tart.

A pályázók köre

A pályázaton részt vehet bármely, egyéni vállalkozó és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI tv. 3.§(1) pontjában felsorolt átlátható szervezet. Aki a hirdetményben szereplő vagyontárgy hasznosítására a megjelölt határidőn belül pályázatot nyújt be.

 

A pályázat tárgyát képező bérlemények elhelyezkedése és jellemzői, kötelezettségek

 

A bérlet tárgya

A Gödöllői Főtér, Szabadság tér 7. sz. alatt található ingatlanon a 2018 évben megépült támfalépülethez kapcsolódó, parkosított terasztető vendéglátóhely céljára kijelölt, 45 m2-es, jelenleg szabad, térburkolattal ellátott területe, amelyen az 1. sz. mellékletben bemutatott helyszínrajzon jelöltek szerint egy legfeljebb 5,8 méter szélességű (a burkolt területrész szélessége), és legfeljebb 3 méter mélységű vendéglátó pavilon helyezhető el. A vendéglátóhely kiszolgálására igény esetén a létesítendő pavilon melletti lépcső mellől közvetlenül elérhető, zárt, riasztóval ellátott épületrészen belül, 1 db 4,56 m2-es, greslap burkolatú göngyölegtároló helyiség vehető igénybe (lsd a 2. sz. mellékeltben bemutatott alaprajzon).A pavilon típusára városképi megfontolások alapján az Antiqua SZT-THW-6/8 Moduláris Rendezvénypavilon Család (továbbiakban: Pavilon) került kiválasztásra, amely az egyedi méret és kialakítási igényeknek megfelelően, a vendéglátóegység működtetéséhez szükséges műszaki felszereltséggel kell, hogy telepítésre kerüljön. A megadott típussal, amelyről bővebb információ a www.pavilonok.hu weboldalon található meg, tömegformálás, burkolatok kialakítása (festett rétegelt lemezre erősített, hőkezelt lécburkolat, antracit színű kültéri kompaktlemez hátfal), díszkivilágítás módja (körbefutó led-szalag) tekintetében műszakilag teljes mértékben egyenértékű megoldások is elfogadhatók.

A Pavilont úgy kell kialakítani, hogy annak mind a vendég-kiszolgálása, mind a gazdasági jellegű megközelítése (pl. személyzeti bejárat, árufeltöltés), a burkolt térrész felől történjen. A pavilon belső terének gyepfelületen keresztül történő megközelítése, kiszolgálása nem megengedett.

 

Bérlő kötelezettségei

A bérlet tárgyát képező terület tisztán tartása, állagának megóvása a bérlő feladata, a faház karbantartása, állagának megőrzése a bérlő feladata. A felmerült hibákról a bérlő tájékoztatja a bérbeadót. Bérlő, a szerződésben megállapított bérleti díjat minden tárgyhó 20. napjáig a bérbeadó által megjelölt számlaszámra megfizeti. A pavilon megvásárlását vállalja és a vételárát a szerződésben megállapított határidőig az eladó által megadott számlára megfizeti. A teraszon bútorok, növények egyéb műtárgyak elhelyezését egyezteti a főépítésszel. A bérlemények használatával összefüggő munkálatok valamennyi költsége a bérlőt terheli, bármely átalakítási, kivitelezési munkálat megkezdéséhez a bérbeadó előzetes és írásos hozzájárulása szükséges.

A közművekre való rácsatlakozás, a terasz területére történő elvezetés a bérlő feladata.

 

Bérbeadó kötelezettségei

 

A bérbeadó a pavilon telepítéshez segítséget nyújt, biztosítja a terület zavartalan használhatóságát.  A bérbeadó ivóvíz, csatorna és 3 fázisú elektromos csatlakozási pontot a pavilonnak kijelölt területen biztosít. A fogyasztás mérését mérőórák biztosítják.  Elővásárlási jogként a bérleti idő végén vállalja a pavilon töredék áron (a társasági adó törvényben alkalmazott évi 14,5%-os leírási kulcs alapján)  történő megvásárlását., amennyiben a pavilon műszaki állapota megfelelő. A felek egyező  megállapodással a vásárlási  szándéktól eltérhetnek.

 

Díjfizetés, bérlet időtartama

 

A bérlet időtartama a szerződéskötéstől számított 3 év, amely a felek egyező akaratából további 3 évvel  meghosszabbítható. Bérlési időszak május hónaptól december hónapig tart, azonban igény esetén a bérlet időtartama 12 hónapra terjedhet.

Bérbeadó a fizetendő legalacsonyabb bérleti díjat bruttó  1.750.000 Ft/év összegben határozza meg.   A nyertes pályázó, aki   a  legmagasabb (minimálisan meghatározott bérleti díj feletti)  összegű bérleti díjat ajánlja, ez az összeg képezi a havonta fizetendő bérleti díjat.

 

Pályázatok benyújtása

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. május 10.

A pályázatot személyesen, postai úton zárt borítékban kell benyújtani, cím Gödöllői Polgármesteri Hivatal 2100 Gödöllő, Szabadság tér 6.

A pályázatokat a beérkezést követő 5 napon belül értékelésre kerül, az értékelésében részt vesz a jegyző, a főépítész, és az Adó és Ingatlangazdálkodási irodavezetője. A nyertest a bérbeadó 8 napon belül értesíti.

Az érvényes pályázat benyújtóját ajánlati kötöttség terheli, melynek tartama a benyújtási határidőt követő 30 nap, pályázat benyújtásával vállalja a pályázatban rögzített feltételek alapján elkészített terület használati szerződés megkötését

A bérbeadót és a bérlőt titoktartás kötelezi.

Egyebekben a Ptk. rendelkezései az irányadók.

 

Gödöllő, 2019. április 29.

dr. Kiss Árpád
jegyző sk.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztató polgármesteri fogadónap változásról

Gödöllői Majális