in ,

PASSZOLD VISSZA TESÓ! – avagy mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

A Jane Goodall Intézet közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével, ami a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonokat célozza meg. Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnék megfékezni, így most elhatározták, hogy ezeket a mobilokat újrahasznosítás céljából összegyűjtik. Arra kérnek mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő a régi, feleslegessé vált mobiltelefonokat, keressen egy általuk létesített gyűjtőpontot, és dobja be a kihelyezett dobozba.

A leadás helyszíne: Civil Közösségi Ház (Szabadság út 23.) november 22-ig, minden nap 10-13 óra között valamint délutánonként a civil szervezetek által tartott programok idején. A gyűjtődoboz a bejárat mellett balra található.
További információ a kampányról a Jane Goodall Intézet honlapján.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kiemelkedő sikerek a gödöllői postagalambászoknál

Ady Endre emlékkoncert