in

POLGÁRMESTERI NYILATKOZAT

Gödöllő város területén lévő kijárási korlátozásról

 

A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében Gödöllő Város Polgármestere Magyarország Miniszterelnöke által ráruházott felhatalmazással élve a következő döntéseket hozza meg

2020. április 10., péntek reggel 10 órától április 13., hétfő este 24 óráig lezárja a közforgalom elől Gödöllőn azokat a közterületeket és parkolókat, amelyeket hagyományosan sok ember keres fel hétvégenként és az ünnepi időszakokban.

A Művészetek Háza előtti és melletti parkoló, a Királyi Kastély előtti parkoló, a Kastélykápolna melletti parkoló,

A szombati piaci nyitva tartás miatt részleges feloldásra kerül Petőfi Sándor utcai közterület a Gábor Áron utca és üzletház melletti közterület, a Gödöllői Polgármesteri Hivatal parkolója, valamint a II. sz. Rendelőintézet előtti és mögötti közterület lezárás

Ezen területek 2020. április 11-én 06. 00 órától 15. 00 óráig engedélyezett a parkolás, az ezt megelőző, és az ezt követő időszakban szintén lezárásra kerül.

2020. április 10-én 10 órától, 2020. április 13-án 24 óráig az Erzsébet -park és a Nemzeti Együvé Tartozás Parkja, az Úrréti tó területén, valamint Gödöllő város közterületein elhelyezkedő játszóterek területén tartózkodni tilos.
Az Alsópark területén, ugyanebben az időszakban a gyalogos és kerékpáros közlekedésre szolgáló utak, járdák, sétányok használata megengedett kizárólag közlekedési célú igénybevétellel.

Gödöllő város közigazgatási területén elhelyezkedő valamennyi kutyafuttató használata 2020. április 10-én 10 órától 2020. április 13-án 24. óráig tilos.
Természetesen a kutyák sétáltatása engedélyezett, a lakhelyhez legközelebb eső közterületen, a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályok betartásával betartásával.

Gödöllő Város főterének használatáról:
Gödöllő Város Főterén kizárólag a gyalogos, kerékpáros kijelölt útvonalak használhatóak a területen történő áthaladás céljából, valamint a főtéren található üzletek és a Gödöllői Városi Piac nyitva tartásának időtartamában, azok megközelítése céljából.
Gödöllő Város közterületein mindennemű csoportosulás kerülendő. Csoportosulásnak minősül az 5 vagy annál több főt meghaladó, egy helyben tartózkodó személyek együttléte. Természetesen a közeli hozzátartozók lakóhelyüket alapos indokkal való együtt is elhagyhatják.
Az önkormányzat vezetése felkéri a közterület-felügyeletet és a rendőrséget, hogy gondoskodjon a polgármesteri rendelet betartatásáról és ellenőrizze az elkövetkező napokban az említett területeket.
Szankcionálás A rendeletben szereplő korlátozások megszegése egyértelműen szankcionálásra kerül. A kihirdetett szabályok betartását a rendőrség és a közterületfelügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják, ha szükséges.

Gödöllő Város Polgármestere felhatalmazást kapott a veszélyhelyzet teljes időtartamára arra, hogy a piacok 65 év felettiek általi látogatását korlátozza. Gödöllő Polgármestere ezzel kapcsolatban tárgyalásokat kezdeményez a városi piac vezetőjével, valamint a piac árusaival.

Kérjük, a gödöllői polgárok maradjanak otthon az ünnepek alatt is! Ne látogassanak, ne keressenek fel olyan területeket sem a város területén, sem azon kívül, ahol sok ember tartózkodhat egy időben.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Változik a budapesti és a Pest megyei kormányablakok szerdai nyitvatartása

Húsvétkor tánccal fohászkodik az Urban Verbunk + videó