in

Szállodaper: Több mint 400 millió már befolyt a város számlájára

Ismét terítékre került a szálloda per a képviselő-testület decemberi ülésén. Bárdy Péter alpolgármester (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) tartott tájékoztatót, miután Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP) a novemberi ülésen kérdezett rá, hogy állnak a szálloda ügyei, a követelésekből mennyi érkezett be a város követeléséből.
Mint azt Bárdy Péter elmondta, a város számlájára már befolyt 439 234 602 forint. Így már most bebizonyosodott, hogy hazugság volt a fideszes képviselők híresztelése, miszerint a szálloda perrel 700 milliós kár érte a várost. A valóság ezzel szemben az, hogy 219 millió forintot kellett a városi cégnek utólag kifizetnie, mert Gémesi György polgármester – a város vagyonát védve – az el nem végzett munkák miatt visszatartotta a jóteljesítési biztosítékot.
A már befolyt 439 millió forinton felül a város további követelése 489 millió forintot tesz ki. Az, hogy ez mikor érkezik meg, egy többlépcsős jogi folyamat része, ami még nem zárult le. A várossal szemben álló fél, Komlós János nem is vitatta, hogy felelősséggel tartozik a követelésért, ellenkeresetet sem nyújtott be, így jogerős döntés szól a felelősségéről.
Bárdy Péter a fideszes képviselőkhöz fordulva megjegyezte, a GDL Pelikán újságban megjelent, az önkormányzatot és a polgármestert lejárató, valótlan információkat tartalmazó cikkek mellett írjanak arról is, hogy a perben a várossal szemben álló Komlós János ellen egy büntetőügy is folyamatban volt, amelyben minősített módon, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés folytatólagos elkövetésének bűntettében ítélte el a bíróság, amiért börtönbüntetést kapott – jelenleg próbaidőn van.
Mint mondta, a cikkekből kimaradt az is, felesleges volt a fideszes képviselők általi riogatás: sem az önkormányzat épületeit, sem cégeit nem foglalták le, nem vették el a kastélyban lévő tulajdonrészt, és nem emeltek le újabb 700 millió forintot a város számlájáról – igaz, volt rá próbálkozás. Schadl-Baranyai Helga végrehajtó, aki megpróbálkozott ezekkel az akciókkal, sajtóhírek szerint már több bűncselekményben gyanúsított. A szálloda pedig jelenleg is működik, és az elmúlt évben is több, mint 100 millió forintot termelt a városnak, országos átlag feletti kihasználtsággal működik .
Bár a beszámolót a fideszes képiviselők kérték, sok kérdés a témával kapcsolatban nem merült fel. Török Sándort (Fidesz-KDNP) mindössze az érdekelte: Mennyibe került ez a városnak, mennyit tesznek ki az ügyvédi költségek, s miért külső szakembereket bíztak meg a feladattal.
Gémesi György polgármester felhívta a figyelmet arra, egy ilyen ügy speciális tudást, igényel, és költséghatékonyabb megbízni egy erre specializálódott céget. Itt nem egy átlagos perről van szó, hanem az önkormányzati érdekek, és a vagyon védelméről, nem mellesleg: az ügyvédek lényegében bűnüldöző munkát végeztek. Ezek a költségek a vagyonvédelmet szolgálják és azt, hogy nem vett át egy olyan munkát, amit nem végzett el a vállalkozó.
– Itt bűncselekmény elkövetéséről is szó volt, amiről ti egy szót sem írtatok, mert a politikai érdek a város és az én lejáratásom volt – mondta Gémesi György, majd hozzátette, a szállodának is jelentős károkat okozott az ügy. Kemény munkát kell végeznie a szálloda menedzsmentjének, hogy ezt ellensúlyozza.
A sajtóban, többek között a GDL Pelikán újságban megjelent írások kapcsán megjegyezte: az elmúlt három évben Epres György és Klement Péter kivételével senki sem kért tájékoztatást a fideszes képviselők közül, pedig az információk, amik segítettek volna tisztán látni az ügyben, bármikor rendelkezésre álltak, és állnak most is.
Kolozs Csaba (Fidesz-KDNP) provokációnak nevezte az elhangzottakat, s számon kérte, miért nem azonnal számolt be a városvezetés az ügy alakulásáról, miért taktikáznak?
A kérdésre dr. Györfi Beáta képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) úgy válaszolt: Ilyen esetben a perek eredményessége és a város érdekében kötelező a taktikázás. Hogy mit jelent az információk kiszivárgása, arra jó példa az egy évvel ezelőtt történtek, amikor megpróbáltak illegálisan leemelni a város számlájáról 700 millió forintot. Ez ugyanis – mint mondta – nem történhetett volna meg, ha valakik nem adnak ki fontos információkat.
Gémesi György ennek kapcsán megjegyezte: a fideszes képviselők ez ellen egyetlen újságcikkben sem tiltakoztak.
Ehhez csatlakozva Bárdy Péter felhívta a figyelmet arra: Egy dolog, hogy a témában megjelent cikkeket úgy írták , hogy hogy nem kértek információkat, de ezekben folyamatosan Gémesi György polgármester vélelmezett büntetőjogi felelősségét hangoztatták. A bíróság azonban Komlós Jánosnak adott börtön büntetést. (KJ)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

GÉMESI GYÖRGY: Nem tűrtem el, hogy egyesek belenyúltak a kasszába

INGYENES lakossági LED-program indul városunkban