in

Tardy Tamás, Gödöllő repülő Télapója/Mikulása

Egyre több országban, még az Egyesült Államokban is felfigyeltek arra a jelenségre, ami az elmúlt hetekben egyre többször tűnt fel a gödöllői légtérben. Tardy Tamásnak köszönhetően megvalósult sok gyerek – és persze felnőtt – álma: a Télapó, avagy a Mikulás rénszarvasával repülve hoz ajándékot a gyerekeknek.

„Három évvel ezelőtt, decemberben jött az ötlet, hogy szaloncukrokat szórok az óvodás gyerekeknek” – mesélte Tardy Tamás motoros siklóernyős. „Az USA-ból, Dallasból egy gödöllői születésű barátomtól, Tamássy Erikától postán kaptam egy felfújható rénszarvast, ami nagyon könnyű volt és nem zavarta a repülést. A második probléma az volt, hogy hol építsem össze, és itt szeretném megköszönni Both Lajos repülőtér-vezetőnek, hogy helyet adott nekem. A harmadik nehézséget pedig az jelentette, hogy egy kellően nagy ernyőre volt szükségem; ezt Lak Attila pilóta barátom adta a repülés végrehajtásához.”

Döbbenet, csodálkozás, öröm és boldogság – mindez egyszerre ült ki minden gyerek és felnőtt arcára, amikor megpillantotta Tardy Tamást, aki Kiss Zoltán társával együtt repülve játszotta el a repülő Mikulást Gödöllő egén; egyikőjük irányította az ernyőt, a másik pedig szórta a cukorkákat.

„Az öröm, ahogyan fogadtak, bebizonyította számomra, nem hiába készült el a kigondolt ötlet. Valóra vált egy legenda. Repülés közben sokszor azt láttuk, hogy a városban olyankor szinte megállt a forgalom és az autókból kiszállva fotóztak minket kicsik és nagyok” – mesélte Tamás. „Nem a siker miatt repülünk, hanem a gyerekek örömére! Bár nem akartunk nagy felhajtást, nagyon sok ország tévéstábjának felkeltettük az érdeklődését; karácsonykor például az USA-ban fogják leadni a rólunk és Gödöllőről szóló kisfilmet.”

A gödöllői repülő Mikulást több város is megkereste, hogy ott is repüljön, Tardy Tamás azonban elhárította a felkérést: „Ez Gödöllő különlegessége.”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A FŰTÉSI IDŐSZAK VESZÉLYEI

A Katasztrófavédelem tájékoztatása