in

Tűzgyújtási tilalom – Tilos a kerti hulladék égetése

Gémesi György polgármester aláírta a ” A közterületek és az egyes, nem közterületeknek minősülő ingatlanok tisztántartásáról…” szóló rendelet módosítását, miszerint a veszélyhelyzet végéig tilos a közterületen valamint ingatlanon belül elszáradt növényi hulladékot égetni.
Ezzel Gödöllőn is teljes tűzgyújtási tilalom lépett életbe.

Jelenleg hét megyében – Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye – területein van érvényben tűzgyújtási tilalom.
A csapadékszegény időjárás miatt a szabadtéri tüzek száma ugrásszerűen megemelkedett az elmúlt napokban. A tűzoltókat idén már háromezer szabadtéri tűzesethez riasztották. Ezeknek a tüzeknek a 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Megkezdődtek a kerti munkák és sokan leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. A szabadtéri tüzek 45 százaléka kerti zöldhulladék égetése miatt alakul ki.
A polgármesternek ” a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény” ad felhatalmazást a rendelet módosítására.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

TÁJÉKOZTATÓ a Gödöllő, Deák Ferenc tér 3. I/8., Munkácsy Mihály u. 3/b. II/9., Szabadka u. 6/b. I/5. szám alatti önkormányzati tulajdonú lakások pályázati és bérbevételi feltételeiről

Hogyan leljük örömünket az otthoni alkotásban?! – Sz. Jánosi Erzsébet festőművész sorozata a Gödöllő NetTv műsorán