in

Tűzgyújtási tilalom van- Kerti hulladék égetése a helyi rendeletnek megfelelően

Hét megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben- ezt honlapján tette közzé a Katasztrófavédelem. Kerti hulladék égetése továbbra is engedélyezett ott, ahol ezt a helyi rendelet engedi. Így Gödöllőn is pénteken 13 órától 18 óráig erre lehetőség van.

Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területein tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A csapadékszegény időjárás miatt a szabadtéri tüzek száma ugrásszerűen megemelkedett az elmúlt napokban. A tűzoltókat idén már háromezer szabadtéri tűzesethez riasztották. Ezeknek a tüzeknek a 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza. Megkezdődtek a kerti munkák és sokan leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. A szabadtéri tüzek 45 százaléka kerti zöldhulladék égetése miatt alakult ki.

Kerti zöldhulladékot csak ott szabad égetni, ahol ezt az önkormányzat kifejezetten erről szóló rendeletben engedélyezi.
Gödöllőn tehát ” A közterületek és az egyes, nem közterületnek minősülő ingatlanok tisztántartásáról, állagának megóvásáról szóló, 14/2015. (V. 14.) önkormányzati rendelet”
érvényes, ami szerint:
„Közterületen, valamint ingatlanon belül elszáradt növényi
hulladékot kizárólag pénteken 13 órától 18 óráig lehet szabadtéren égetni, egyéb időpontokban tilos. Háztartási és egyéb hulladék (műanyag, műanyaggal bevont
kábel, rongy, gumi stb.) égetése tilos!”
Kerti zöldhulladékot égetni csak a rendeletben meghatározott időben szabad.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Könyvajánló a Gödöllő NetTV műsorán

Könyvajánló a Gödöllői Városi Könyvtár munkatársaitól – Gödöllő NetTv műsorán