in ,

Városháza-felújítás: júliusban kezdődik

A kivitelezés várhatóan 2022 tavaszáig tart

Július közepén megkezdődnek a városháza felújítási és bővítési munkái és ezzel egy korszerű, energiahatékonyan üzemeltethető, a feladatellátáshoz megfelelő épületet kap Gödöllő polgármesteri hivatala. A munkát nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Generalbau Center Kft. végezheti, ami nettó 999 millió forintos ajánlattal nyerte el a megbízást.

A cég a munkát közbeszerzésen nyerte el, nyílt eljárás keretében. A pályázatok elbírálása előre meghatározott pontrendszer alapján történt.

A bizottságban Gödöllő két alpolgármestere mellett a képviselő-testületből a Fidesz-KDNP delegáltja is helyet kapott, mellettük a polgármesteri hivatal jegyzője és szakmai csapata, valamint egy külső közbeszerzési szakértő vett részt az elbírálásban.

A beruházás során új épületszárnyak jönnek létre a mozi és a városháza közötti foghíjtelken, a belső udvarban pedig földszintes többfunkciós üléstermet alakítanak ki, ami egyéb rendezvényeknek is helyet adhat.

Emellett a régi épület is felújítják.Többek közt megújul és teljes alapterületen beépítésre kerül a tetőtér, homlokzati hőszigetelést is magába foglaló teljes körű energetikai korszerűsítést végeznek, automatikával vezérelt épületgépészeti rendszert alakítanak ki és liftet építenek be, ezzel akadálymentesítve az épületet.

Mindezek mellett az új épületszárnyakkal lehatárolt belső udvarban, a pavilonszerű ülésterem környezetét is rendezik.

A munka július 15-ét követően a mozi melletti kerítés bontásával kezdődik, elsőként ezen épületszárny építése veszi kezdetét. A jövőben ebben az épületrészben kap majd helyet az ügyfélszolgálat.

Ezt követően a leendő udvarban kialakításra kerülő pavilon munkáival folytatódik a fejlesztés. A földszintes épület teteje zöldtetős kialakítást kap. Ennek a kivitelezése a tervek szerint október elején kezdődik.

Ezt követően még ez év november elején indul az újabb fázis, ekkor fognak hozzá a foghíjtelek piac felőli oldalán kialakításra kerülő szárny megépítéséhez. Az épület árkádjai alatt kávézó-büfé kialakítását tervezik, valamint egyéb kiszolgáló funkciók is itt kapnak helyet.

A meglévő hivatali rész felújítása várhatóan a jövő év februárjában veszi majd kezdetét.

A kivitelező július 15-én vonul fel a munkaterületre, az épület piac felőli részén. A munkálatok a piac működését és megközelítését nem fogják befolyásolni, az építési területet lehatárolják és a bontások miatti port is minimalizálni fogják.

Bontásra két alkalommal kerül sor: Július közepén a múzeum és a városháza épülete közötti kerítés, majd október végén – november elején pedig a városháza oldalában a piacnál lévő garázst bontják el.

A területen további átrendezés várható, mivel a kivitelezési munkákhoz a behajtás a Tormay Károly Egészségügyi Központ háta mögött, a mélygarázs bejárata felől lesz. Erről már megtörtént az egyeztetés a piac vezetésével és az árusokkal.

A piacot a vásárlók a munkálatok megkezdése után gyalogosan változatlanul a megszokott útvonalakon közelíthetik meg: a múzeum felől, a főtér felől a HÉV-sínek felől és a mélygarázs felől. Korlátozásra csak esetenként, rövid időre kerülhet sor. Azoknak, akik jelenleg még a foghíjtelken parkolnak, az önkormányzat segít, hogy a piac közelében tudjanak helyet találni. A piaci mélygarázsban erre nincs lehetőség, az ugyanis szinte folyamatosan teljes kapacitással működik.

A felújítás alatt a polgármesteri hivatal munkájában nem lesz változás. Az ügyfélfogadás a szokásos rend szerint történik. A Szabadság tér 6. sz. alatti épületből az ideiglenes kiköltözésre 2021 első negyedévében kerülhet sor. A felújítást követően minden az önkormányzat hatáskörébe tartozó feladatellátás egy helyre kerül.

A munka pontos menetéről lapunk folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket, a www.godollo.hu oldalon, Gödöllő Facebook-oldalán, valamint lapunk online felületén is naprakész információkat kapnak az érdeklődők.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Új tető és egy 250 éves orgona

Dr. Révész T. Mihály kapja idén a Gödöllő Város Díszpolgára címet