in ,

Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2020. január 19-26. között szervezi az Ökumenikus Imahetet, amibe idén is bekapcsolódnak a gödöllői egyházközségek. Az országos nyitó istentiszteletet 2020. január 19.-én, vasárnap 18 órakor tartják a Kálvin téri református templomban.Igét hirdet Dr. Erdő Péter bíboros és Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke. A liturgiában a MEÖT tagegyházainak vezetői szolgálnak.

A Krisztus-hívők egységéért folytatott imahét 2020-as anyagát a máltai és gozói keresztény egyházak készítették. A máltai keresztények február 10-én nemzeti ünnep keretében ünneplik Szent Pál hajótörését, ezzel jelzik és köszönik meg a keresztény hitnek a szigeten való megjelenését. Ehhez kapcsolódik az imahétre választott igeszakasz, amit az ünnepen szoktak felolvasni az Apostolok Cselekedeteiből: „… nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…” „…igen emberségesen bántak velünk…” (ApCsel 28,2).
A nagyszabású ökumenikus programsorozatba évről-évre bekapcsolódnak a gödöllői egyházi közösségek is. Így lesz ez idén is. Az ima alkalmak-istentiszteletek  18 órakor kezdődnek, s az alábbi helyszíneken kapcsolódhatnak be a hívek:

Január 20. hétfő: Szentháromság templom – Lőrik Levente baptista lelkipásztor
(utána szeretetvendégség)

21.kedd: Evangélikus templom – Hugyecz János plébános
(utána szeretetvendégség)

22. szerda: Máriabesnyői Bazilika – Balogh Tamás református lelkész

23. csütörtök: Baptista imaház – Sivadó János görögkatolikus parókus

24. péntek: Görögkatolikus templom – Ullmann Péter Ágoston O. Praem.

25. szombat: Református templom – Sztankó Attila plébános
(utána szeretetvendégség)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egy este, két Molnár Ferenc-darab

Háború a Napért