in ,

Vasút: Építkezés előtt bontás

Márciusban megkezdődhet a Budapest–Hatvan vasútvonal felújítása. A Gödöllő és Hatvan közötti szakasz munkálatait végző Swietelsky Vasúttechnika Kft. és a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Zrt. a tervek szerint március 1-jén este, a Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban tart fórumot, amelyen az érintetteket a korábbinál részletesebb tájékoztatást kaphatnak a munkák menetéről. Ennek pontos időpontját az egyeztetéseket követően a városi internetes portálokon, valamint lapunk következő számában olvashatják.

A kivitelező tájékoztatása szerint várhatóan tavasszal kezdődnek meg a Köztársaság úton megépülő felüljáró kialakítása miatti bontási munkák, az építés kezdetét pedig júliusra tervezik. A gödöllői vasútállomás gyalogos felüljárója egy ideig még a helyén marad, ezt a jelenlegi információk szerint csak 2019-ben, az egyetemet az állomással összekötő aluljáró kialakítását követően bontják el. Szintén csak jövőre kerül sor a Szent-Györgyi Albert úti (egyetemi behajtó) felüljáró átépítésére, félpályás lezárás mellett.

A felújítás során jelentősen átalakul a vasútállomás, a jelenlegi forgalmi épületet az év végén és a jövő év elején elbontják, s a tervek szerint még 2019-ben elkészül az új épület. A munkálatok ideje alatt a jegypénztárat és a várót, valamint a forgalmi feladatokat konténerbe helyezik át.

A MÁV már megkezdte a vasúttal közlekedők tájékoztatását, az állomásokon folyamatosan figyelmeztetik az utazóközönséget, hogy a márciusban kezdődő munkák miatt forgalmi változásokra kell számítani. Erről a szervezet honlapján is naprakész tájékoztatást kaphatnak majd az érdeklődők.

Miközben a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a Gödöllő–Hatvan szakasz munkálatait végzi, a Rákos–Gödöllő közötti szakaszon a Strabag Vasútépítő Kft. és a Belfry PE Kft. kezdi el a kivitelezést. Ez is jelentősen befolyásolja majd a vasúti közlekedést.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábbi tájékoztatása szerint az Isaszeg-Gödöllő és Aszód-Tura közötti egyik vágány átépítése előreláthatóan tavasszal, a Rákosliget-Pécel, valamint Tura-Hatvan közötti egy vágány átépítése előreláthatóan nyáron kezdődhet meg. A munkálatok a menetrendet is érintik majd: márciustól év végéig a kora reggeli és késő esti órákban néhány vonat helyett pótlóbuszokat állítanak be, csúcsidőszakban és napközben azonban továbbra is a vonatok biztosítják a közlekedést – ami azonban nem zárja ki a menetrendi változásokat. Márciusra már több vonat a megszokottól eltérően közlekedik. Erről a MÁV honlapján részletes tájékoztatást találnak az érdeklődők.

A rendelkezésre álló információk szerint a Gödöllő-Hatvan szakaszon idén még csak vágányzárat nem igénylő munkákat végeznek, 2019 februárjától decemberig azonban a vonat közlekedés teljes kizárásával folynak majd a munkák.

A fejlesztésről és annak menetéről a március 1-jére tervezett lakossági fórumon részletes tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Chopin Farsang a Művészetek Házában

Farsangi rögtönzések