in ,

Végső búcsú Szűcs Lajostól

Csütörtök délelőtt kísérték utolsó útjára Szűcs Lajost. Gödöllő város díszpolgára, olimpiai bajnok labdarúgó 76 éves korában hunyt el.

A Ferencváros labdarúgójától csütörtökön 10 órától a család, barátok és gödöllőiek búcsúztak a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikánál. Az eseményen Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője volt a moderátor.

Dr. Sztankó Attila, a máriabesnyői bazilika plébánosának búcsúztatója után Sipos Jenő mondott beszédet.

„Olimpiai bajnok, 37 szeres válogatott, a nagy harcos, az őserő, aki minden csatát megnyert, de az utolsót elvesztette. Olyan embertől veszünk végső búcsút, akit szerettek és tiszteltek” – mondta.

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere Kányádi Sándor versével búcsúzott el a város díszpolgárától, majd személyes történeteket elevenített fel.

„Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos 50 évvel ezelőtt költözött Gödöllőre. Mindig jókedvű, figyelmes ember volt. Néhány napja a benzinkútnál egészen fiatal lányok kérdezték, hogy mikor temetik Lajos bácsit. Mindig ott tankolt, szerették, jókedve és szerény figyelmessége miatt. Ma is bámulattal emlékszem, hogy egy öregfiúk meccsen, amikor már elmúlt 60 éves, 25 méterről pontosan betalált a kapuba. A bíró nem adta meg a gólt, ő akkor a labda mögé állt, majd tűpontosan ugyanoda, a jobb sarokba újra betalált. Példa ő szeretetből, hűségből, mert nem hagyta el a hazáját, mikor mehetett volna. 51 évig élt szeretetben a feleségével. Példa erőből, mert 4 évig viselte panasz nélkül a testét romboló betegséget. Köszönöm a barátságod, nagyon fogsz hiányozni, szívünkben itt maradsz, nyugodj békében.”

A gyászszertartáson még Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, illetve a család kérésére Lakat T. Károly sportújságíró emlékezett Szűcs Lajosra.

„Kamasz koromtól barátok voltunk. Példaértékű sportoló, barát, apa és nagypapa volt, az az ember, aki mindenkinek példát mutatott. Volt, amikor apám helyett aláírta az intőmet, vagy ki tudja, honnan, orvosi igazolást szerzett, hogy ne kelljen iskolába mennem. Már úton van a mennyei futballcsapat felé, ahol megannyi világsztár várja. jó utat, jó játékot” – búcsúzott az újságíró barát.

A beszédek mellett Herceznik Anna operaénekes Rehorovszky Gábor közreműködésével adott elő két dalt a Padlás musicalből, valamint elénekelte az “A csitári hegyek alatt…” című dalt.

A gyászoló család kérésének megfelelően Szűcs Lajos hamvait zártkörű gyászszertartás keretében helyezték el a máriabesnyői temetőben.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztatás közterületen történő permetezésről

Megkezdődött a 22. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál