in , ,

Versek, amelyek utat mutatnak – Pataki Pál írásaival is szolgál

Kettős könyvbemutató helyszíne volt október 27-én este a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ. Pataki Pál “Az évek peregnek” című verseskötetét eredetileg tavasszal tervezték bemutatni, ám a koronavírus első hulláma közbeszólt. Most is sokan drukkoltak, nehogy másodszor is el kelljen halasztani az eseményt, pláne, hogy időközben egy újabb kötet is megjelent. Így “Az évek peregnek” mellett a “Szolgálatra születtünk” című könyv is elkészült, azokkal a versekkel, amelyek az elmúlt hónapokban íródtak.

A bemutatón Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, majd a méltatások mellett a kötetekben szereplő versek közül is megismerhettek néhányat a jelenlévők.
Többen is kiemelték: az írások legnagyobb érdeme, hogy azokra az értékekre hívja fel a figyelmet, amelyek rohanó világunkban háttérbe szorulnak. A szeretet, a jóság, a másokért való tenni akarás, az emberek és Isten szolgálata az, ami a most megjelent kötetekben lévő verseket jellemzi.
Pataki Pál a rendezvényen úgy fogalmazott: Ma különösen fontos, hogy igazak és jók legyünk, mert ezek az erények egyre inkább feledésbe merülnek. Napjaink emberei sokszor a negatív dolgokat látják meg, ezeket az érzéseket erősítik magukban.
-Isten mindenkinek adott talentumot, amit jóra kell használni. Ha verseimmel valakit megszólítok, már nem éltem hiába – mondta.
Hogy versei milyen sokakat megszólítanak, arról sokat megtudhattunk. Az útmutató gondolatokra napjainkban sokaknak szükségük van, és sokan – főleg az idősebb korosztály tagjai – találják meg általuk a lelki békét.
Pataki Pál, 68 évesen indult el azon az úton, aminek eredményeként már több, mint tíz kötetben jelentek meg írásai. Célját jól foglalják össze Mit szeretnék című versének sorai: „Egy parányi fény lenni, és világítani,/ Mint szentjánosbogár fényt adni!”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

NYITOTT MŰHELYNAP a GÖDÖLLŐI IPARMŰVÉSZETI MŰHELYBEN

Álmodó vizek – fotókiállítás