in ,

Vigyázzunk állatainkra!

Míg a szilveszter a legtöbb ember számára a zajos vidámság időszaka, addig házi kedvenceink többsége ilyenkor legszívesebben kimenekülne a világból. A petárdarobbanások
a legtöbb kutyából és macskából a földrengés morajához, valamint a villámlás és az égzengés hatásához hasonlóan rettenetes félelmet váltanak ki, A legtöbb kisállat ilyenkor menekül, de nem is tudja betájolni a zajforrást és átmenetileg elveszti tájékozódási képességét.

Mit tehetnek az állattartók?

A kertben lakó kutyákat, macskákat már szilveszter délutánján vigyék be a lakásba, esetleg zárják be a garázsba, pincébe (olyan helyre, ahova kevésbé hatol be a zaj).

Ha tudják, hogy kutya félni fog, kérjenek előre nyugtató-tablettát az állatorvostól és bódítsák el az ebet néhány órára!

Az esti etetést, utolsó séta időpontját úgy válasszák meg, hogy megelőzzék a durrogtatás kezdetét!
Ha nem tudják elkerülni a szabadban való sétáltatást vagy közlekedést, akkor mindenképpen pórázon vigyék a kutyát, és ne engedjék el! Fontos, hogy a nyakörvből véletlenül se tudjon kibújni.
Mivel veszély esetén a kutyák a falkavezér utasítását várják, annak viselkedéséről vesznek mi mintát fontos, hogy tűzijátékozáskor a gazdi nyugodtan viselkedjen.
Szilveszterkor a kutyát ne hagyják egyedül, különösen akkor, ha tudják, hogy félős!
Aki szeretné a kutyát hozzászoktatni a tűzijátékhoz, annak figyelnie kell arra, hogy az eseményhez jó emlékek társuljanak. Például, ha meghallják az első durranásokat, kezdjenek játszani a kutyussal, jutalmazzák meg, s egészen a tűzijáték végéig maradjanak vele!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tűzijátékozás – Csak szabályosan!

Szilveszteri Futás