in

Zene Ünnep a könyvtárban

Maurice Fleuret francia zenetudós javasolta, hogy a nyár első napját a világon mindenütt zenével köszöntsék. A zene ünnepét 1982-ben tartották meg először Franciaországban, mára pedig több mint száz országban rendezik meg június 21-én. A Gödöllői Városi Könyvár és Információs Központban ma megtartott koncertek azonban nem csak a jeles napot köszöntötték, hanem egyben Zöld Udvar nyitogatónak is szánták a szervezők.
Bár a borongós, csepergős idő miatt a rendezvényt végül a konferenciateremben tartották meg, mégis nyitóesemény volt, hiszen a veszélyhelyzet kihirdetése majd megszűnése óta ez volt az első kulturális rendezvény Gödöllőn.
16 órától a Gödöllő Consort “Víva la musica” című interaktív, játékkal és közös énekléssel fűszerezett zenés délutánja várta az érdeklődőket. Reneszánsz, barokk és kortárs zenei művek is elhangzottak Buka Enikő, Kósáné Szabó Beáta és T. Pataki Anikó, valamint Kósa István előadásában.
17 órától pedig a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vonósnégyese Vivaldi: A négy évszak című művéből a Tavasz, és a Nyár tételeket szólaltatta meg. A formációt Buzási Diána,Bekes Anna, Neczné Alapi Katalin és Nagy Eszter alkotta, a szólista Langer Ágnes hegedűművész volt.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Posztobányi Péter kiállítás a Levendula Galériában

Körösfői-Kriesch Aladárra emlékezünk