in , ,

1 könyv, 1 film, 1 kávé Krizsó Szilviával

Február 16-án újból jelentkezett az 1 könyv, 1 film, 1 kávé című programsorozat, ami némi fazonigazításon esett át. Míg a korábbi „epizódokban“ egy filmhez párosítottak egy könyvet, 2020-ra fordult a kocka: a könyv vette át a főszerepet a mozitól. Az aktuális részben Krizsó Szilvia újságíró, riporter, televíziós műsorvezető, íróval beszélgetett L. Péterfi Csaba műsorvezető, majd ezt követően a szerző dedikálta KrizShow ​2. című (ami valójában a harmadik kötet) könyvét, végül pedig az érdeklődők megnézhették a Hírek szerelmesei című amerikai filmet Michelle Pfeiffer és Robert Redford főszereplésével.

Krizsó Szilvia nem egy lócán ülő, nyugalmas típus, aki hímez és köt vagy főz. Bár csak 28 évesen csöppent bele a média világába, előtte sem „unatkozott“. A szóban forgó hölgy eredetileg színésznő szeretett volna lenni, de a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán és a Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerzett diplomát. Ezután banki tisztviselőként helyezkedett el. Egy barátja révén eljutott Kertész Zsuzsához (Kazinczy-díjas televíziós bemondónő), aki, amellett hogy főtt kukoricával kínálta meg (ami Szilvi gyengéje), 1998-ban benevezte a Magyar Televízió (MTV) Riporter kerestetik! versenyére, amit meg is nyert. Nem mellesleg azzal is felhívta magára ott a figyelmet, hogy a híresen kekec Havas Henriknek sem kegyelmezett a kérdéseivel. Így került a Nap-keltéhez, ahol gazdasági és rendőrségi hírekkel foglalkozott, de miután elege lett, átnyergelt a Duna Televízió „Napóra” című műsorához, mint felelős szerkesztő-műsorvezető., majd jött az „Indul a nap” című műsor. Valamit jól csinálhatott, mert 2001-ben Betlen János és Vitézy László áthívta az MTV „Aktuális” című műsorába műsorvezetőnek Baló György mellé. Ezzel kapcsolatban Krizsó Szilvia elmondta, hogy Baló nem könnyű ember, de vele mindig jól kijött, igaz, csak folyosói pletykákról beszélgettek, de azt minden mennyiségben. Vezette még „Az Este” című hírmagazint, a „A szólás szabadsága” című közéleti magazinműsort és a „Ma reggel”-t. Elárulta, hogy a politikai újságírói pályája során nagyon büszke arra, hogy ő volt az egyetlen személy, aki egy interjú során 13 kérdést is fel tudott tenni Torgyán Józsefnek, akiről köztudott, hogy nem nagyon hagyott levegőt venni maga körül, ha ő beszélt.
De visszatérve a korábban említett lócára: ezt követően főszereplőnk újabb vizekre evezett, elhagyva a politikai pártok szigeteit. Ráadásul egy szakmailag igen éles váltás révén egy olyan színházi talkshow következett, ami nem várt népszerűséget hozott a kérdezőnek. A Radnóti Színház „Libikóka” címmel havi rendszerességgel jelentkező talk-show-járól van szó, ahol híres, neves emberekkel beszélgetett. De ez nem volt elég. Legalábbis mások számára, akik úgy ítélték meg, hogy ez a produkció tévéképernyőre kívánkozik. AZ ATV kereste meg azzal, hogy szeretnék, ha adás lenne az előadásból. Ekkor született meg a KrizShow. Az első tévés fellépő Palya Bea és Alföldi Róbert lett, az utolsó pedig Náray Tamás divattervező, aki akkoriban már Spanyolországban élt, de a felkérésre azonnal igent mondott és repült haza.
Krizsó Szilvia interjúkötetei magáért beszélnek, ahogy az abban megszólaltatottak is, így érdemes elovasni.
A meghívott vendég pedig továbbra sem ül a lócán: beszélgetős műsort vezet a 24.hu internetes oldalon az üzleti világ hírességeivel (magyarokkal), illetve jelen van a Nők Lapja online felületén is, ahol Náray Tamással diskurálnak a „Köztünk szólva“ című műsorban szinte mindenről. De hogy jön ide a címben említett vendéglátás? Hát a film kapcsán: A pincérnőként dolgozó Tall (Michelle Pfeiffer) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen egy neves tévéállomáson. Elküldött anyaga megtetszik az egyik legnézettebb hírcsatorna sztárkommentátorának, Warren Justice-nak (Robert Redford).

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

FIGYELEM! IVÓVÍZ SZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉS!

Képviselő-testületi döntések