in ,

100 éves a forssai evangélikus templom

A gödöllői evangélikus gyülekezet küldöttsége a hétvégén Forssában járt. Testvérvárosunk meglátogatásának apropóját az adta, hogy a Forsai evangélikus templom 2018. szeptember 16-án ünnepelte felszentelésének 100. évfordulóját. Ezt a jeles eseményt egy hosszabb eseménysorozattal ünnepelte a helyi gyülekezet és a város közösen. A rendezvénysorozat részeként szombaton egy nagyszabású hangversenyt rendeztek a 100 éves templomban, ahol a helyi művészek között Gödöllő is képviseltette magát. Az ünneplő közönség ízelít

dav

őt kapott egyházi népénekekből és moldvai népdalokból Albertné Joób Emesének (koboz), Albert Annának (ének) és Papp Csanádnak (népi furulya) köszönhetően. A vasárnapi záró eseményen Sanni Grahn-Laasonen, Finnország oktatásért és kultúráért felelős minisztere elmondta, hogy számára ez a templom a lelki otthon, ahol meg pihenhetünk, fellélegezhetünk a napi rohanásból és önmagunk lehetünk.

A testvér kapcsolatokat erősítendő, Gödöllő városa is küldött ajándékot az ünnepségre, amelyet Papp Zoltán, az evangélikus gyülekezet felügyelője és Albertné Joób Emese adott át a forssai gyülekezet lelkészének, Esa Löytömäki számára.

A hétvége a templom körüli családi futóversennyel zárult, ahol a 10 év alatti gyerekek „versenyezhettek” több csoportban. A részvételért minden gyermek érmet kapott a célba érkezéskor. Az utolsó rajtoló csoporthoz csatlakozott Jari Kesäniemi polgármester is.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Bemutatkozik a Leslie Fodor Swing Unit

Együtt a rendezett környezetér!