in

Újabb utcákban zárhatóak a kukák

A Tisztább Gödöllőért program keretében újabb zárható kukákat helyeztek ki a Kör utcába, a Szent János utcába, a Deák térre és a Szabadka utcába. A kísérleti program célja, hogy a hulladékgyűjtő konténereket valóban azok a lakók tudják használni, akiknek a társasházához tartozik és akik megfizetik a szolgáltatás díját.
Az elmúlt időszakban sok problémát okozott, hogy a társasházakhoz tartozó hulladékgyűjtő edényeket ismeretlenek telepakolták, így a lakók számára használhatatlanná váltak, valamint azok környezetében hulladékot halmoztak fel.
A kukákhoz a társasházak lakói kulcsot kaptak, azok nyitásáról és zárásáról is ők gondoskodnak. A kukák cseréjére az érintett lakosokkal történt egyeztetés után került sor, amit dr. Pappné Pintér Csilla önkormányzati képviselő bonyolított le Varga Gyöngyi segítségével. A program második ütemére, amelyben 26 gyűjtőkonténert cseréltek zárhatóra, mintegy 2,5 millió forintot fordított az önkormányzat.
A program megvalósítása és folytatása a Váci Hulladékkezelő Nkft. partnerségével működik.
Július 1-jével a hulladékgazdálkodás már nem az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, a MOL 35 évre kapta meg a koncessziót.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Tájékoztatás vízszolgáltatás szüneteléséről

Semmelweis – napi elismerések