in , ,

Szűrésekkel az egészségért

Kétnapossá bővültek az V. Városi Egészség és Szűrőnap rendezvényei. A programsorozatot október 6-án este a Királyi Váró Kulturális Központban jótékonysági Hála Gála nyitotta meg, szombaton pedig a főtéren egész nap zajlottak a különböző szűrések, előadások és színpadi programok.

A Királyi Váróban megtartott rendezvényen mutatkozott be az új kibővült Sorstárs fotósorozat, amelyen a gödöllői gyógyult rákbetegek mellett már az ország különböző részeiből is szerepelnek olyanok, akiknek sikerült legyőzni a betegséget.

A jótékonysági rendezvényen olyan gödöllői alkotók  – Nagy Kornélia, Koltay Zsuzsa és Által Anikó – munkáit is megcsodálhatták az érdeklődők, akik folyamatosan segítik az egyesület munkáját.

A Gálaesten Vajek Andrea, a MRL Gödöllői Alapszervezetének elnöke „Hála érmet” adott át azoknak, akik a fotósorozaton vállalták a szereplést.

Bemutatkozott a szűrőnapot támogató Rotary Club Gödöllői Szervezete, a műsorban dr. Varga László, Fehér Adrienn, Haagen Imre és Neumann Balázs közreműködött.

Szombaton a főtéren zajlottak a programok, a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezetének lebonyolításában többféle ingyenes egészségügyi szűrővizsgálat állt az  érdeklődők rendelkezésére.  A programok között azonban számos már lehetőség is szerepelt. Volt játékos ismerkedés a vakok és gyengénlátók világával, volt ismeretterjesztő előadás, tanácsadás, és sok-sok örömtánc-bemutató a nagyszínpadon.

Fotók: Tatár Attila, Korondi Judit

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Vértanúinkra emlékeztünk

Emlékezzünk együtt 1956 hőseire és áldozataira!