in , ,

20 éves a Gödöllői Iparművészeti Műhely

A rendszerváltozás után, az egykori Gödöllői Művésztelep hagyományaira alapozva jött létre a Gödöllői Iparművészeti Műhely 1998-ban. Annak alkotóháza, stílszerűen, nem messze az egykori művészteleptől kapott helyett a Körösfői utcában. Szombaton délután az elmúlt 20 esztendő emlékképeiből állt össze az idei első kiállítás, aminek kurátora Hidasi Zsófia textilművész volt.
A tablókat jó végigböngészni, mi minden történt a GIM fennállásának 20 éve alatt. Sok fiatal művész cseperedett fel itt, nagyon szomorúságunkra, komoly veszteség is érte az alkotó közösséget. Azonban az élet megy tovább, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány kuratóriumának elnöke, Katona Szabó Erzsébet boldogan emlékezett vissza az elmúlt két évtizedre.
A most megnyílt kiállítás számtalan fénykép, korábbi rendezvények meghívói, fontosabb alkotások fényképei, valamint egy vetítés és egy már-már hagyományos installáció teszi élvezetessé.
A kiállításon Katona Szabó Erzsébet, Hidasi Zsófia, dr. Gémesi György polgármester, valamint a betegség miatt távolmaradó dr. Nánási Éva címzetes főjegyző helyett „beugró” dr. Fábián Zsolt, Gödöllő egykori alpolgármestere mondott köszöntőt és tartott visszaemlékezést.
Idén 20 esztendős a GIM-ház. Az egykori asztalosműhely helyén igazi kultúrközpont jött létre, egy zöld sziget a városban. Arról nem is beszélve, hogy a Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor vagy Remsey Jenő nevével fémjelzett egykori művésztelep 1901 és 1921 között létezett. Pont 20 évet. A GIM tagjai pedig joggal bízhatnak a színes és eredményes folytatásban.

Fotók: Tatár Attila

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Lengyel Szilvia, az LMP képviselőjelöltjének nyilatkozata

Remekművek Gödöllőn: A Gödöllői Szimfonikus Zenekar koncertje