in ,

25 éves jubileumot ünnepel idén a Gödöllői Királyi Kastély

 

Meglepetésekkel és izgalmas aktivitásokkal készül megnyitásának 25. évfordulójára  Erzsébet királyné (Sisi) egykori kedvenc magyarországi tartózkodási helye. A jubileumhoz a tervezett programok mellett több pályázat is kapcsolódik.

A születésnapi ünnepségre – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a hivatalos megnyitó évfordulóján, 2021. augusztus 15-én kerülhet sor. A híres és közkedvelt Elisabeth musical bemutatójának szintén 25 éves évfordulója alkalmával életre hívott Musical esttel ünnepelnek, ahol előadóként Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter garantálják a minőségi kikapcsolódást. A musicalirodalom számos, a kastélyhoz történelmi személyeken keresztül kötődő alkotásából felcsendül majd az est során jónéhány ismert és kedvelt dallam.

De az ünneplés nem csupán erre az egy napra korlátozódik. Mindennap szeretnének egy kicsit ünnepelni, ehhez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében látogatóként, rendezvényen résztvevőként vagy akár a romantikus parkban sétát téve. Szeretnék egy élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastély-életérzést, ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak a palyazat@kiralyikastely.hu címre 2021. április 30-ig, a legkiemelkedőbb emlékeket pedig újabb élményekkel jutalmazzák!

A jubileumhoz kapcsolódva Kastélykrónika címmel hamarosan útjára indul az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatuk is.

A jubileum keretében különös hangsúlyt kapnak  a fiatalok és a gyermekek.
A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodások és alsótagozatos diákokhoz szól.
A kicsiket kastélyos élményeik papírra vetésére kérik, a nyeremények között pedig különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomagok is szerepelnek. Az év második felében minden beküldött pályamunkát kiállítás keretében mutatnak be a kastélyban.

Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, melyben a következőkre keresik a választ: Mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados Kastélynak? Mit kívánnak neki a következő negyedszázadra?
Természetesen ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

Nem titkolt cél, hogy megszólítsák azokat is, akik korábban már megcsodálták az épületet, hogy most újra visszatérjenek és együtt ünnepeljenek velük, a mihamarabbi, biztonságos újranyitás után!
(Fotó: Somogyvári Zsóka – Kastélymese)

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A hónap embere: Fóthy Zsuzsanna (Könyvtár)

Bánovics Joci

Ezüstérem és megannyi egyéni csúcs az U20 és U18 országos bajnokságon