in , ,

A fények útján – Meyer Arthur a Levendula Galériában

Az Omega együttes a Csillagok útján barangolta be a galaxist, Meyer Arthur gödöllői-holland festőművész viszont maradt a Föld nevű bolygón és tájképfestészeti alkotásait osztotta meg az emberiséggel, amit április 7-én délután láthattak először az érdeklődők a Levendula Galériában a „Fényes pillanatok – pillanatnyi képek” című kiállítás keretében.
A megnyitón Sz. Jánosi Erzsébet, a Levendula Galéria tulajdonosa felidézte Meyer Arthurral való megismerkedését. A hely, ami tíz évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit egy picike területen. Ekkor a szóban forgó festő képekkel a kezében berobogott ebbe a 19 nm-es helységbe és elindult a mosdó irányába. Ekkor Erzsébet megkérdezte, hogy Arthur mit szeretne? Ő pedig annyit mondott, hogy ez biztos az előtér és hátrébb van egy óriási kiállítóterem… Így kezdődött a barátság. A művész a tárlat megnyitására Fábián Dénes Zoltán képzőművészt kérte fel, aki beszédét holland nyelven kezdte meg; majd kiderült, hogy Arturral egy napon születtek, de különböző évben. Ez és még sok más közös nevezőt hozott a munkájukba. Az eseményen Dezső Piroska és Szabó Gergő zenélt.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Emlékezés Teleki Pálra

Országgyűlési képviselő-választás