in , ,

A GÖMB kiállítása a Premontrei Auditóriumban

Már hagyományos rendezvénynek tekinthető a GÖMB alkotócsoport év eleji kiállítása a Premontrei Auditóriumban. A „GÖMB-TÁR” című tárlatot, amelynek megnyitójára január 20-án került sor, már harmadik alkalommal rendezték meg. Az összeállításban ez alkalommal a csoport tagjainak új és régebbi munkái egyaránt helyet kaptak.

A rendezvényen Balogh Péter Piusz O. Praem. kormányzó perjel mondott köszöntőt, majd Radnóti László újságíró, egyetemi tanár nyitotta meg a kiállítást.
Mint mondta, olyan alkotók munkáit láthatják itt, akik kicsit megállították az időt, nem akarnak egyetérteni azzal, hogy minden annyira mulandó, s valami megfoghatót hoztak létre.

Az alkotóktól mindössze egyet kérdeznék: Ha még egyszer megcsinálnátok, ugyanígy csinálnátok? Nem hiszem. Hiszen változunk” – mondta Radnóti László, aki gondolatébresztőnek nevezte a bemutatott műveket, s arra biztatta a közönséget, úgy tekintsék meg a kiállítást, hogy közben saját maguk adjanak címet a képeknek!

A tárlaton Balla Vera, Bányai Gizella, Bérczesi Dienes Erika, Dercsényiné Horváth Gabriella, Fábián Dénes Zoltán, Kovács Gabriella, Lőrincz Ferenc, Márvány Miklós, Mészáros János, Pirók Irén, Posztobányi Péter, Rehák Júlia, Szekeresné Jánosi Erzsébet, Szentiványi Székely Enikő és Szinvai Pál alkotásai láthatók.

A rendezvényen a Premontrei Kántorátus férfikara közreműködött.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Egyre több város csatlakozik a sárga zászlós mozgalomhoz – sajtószemle

Gödöllő Kultúrájáért Díj