in

A hónap embere: Fóthy Zsuzsanna (Könyvtár)

“…hogy miért lettem könyvtáros? Úgysem hiszed el…nem volt a terveim között. Mindig is tanár szerettem volna lenni, gyerekekkel foglalkozni. Aztán a sors közbeszólt és…talán nem volt rossz döntés ( azért a magyar tanárit is elvégeztem).
Gödöllői könyvtárosként mindazt megvalósíthatom, amire vágytam: nyitott szellemi légkörben való munka, intelligens, hihetetlenül sokoldalú kollégákkal, színes, könyves környezetben.
Minden alkalmat megragadok, hogy a fiatalokkal, a kamaszokkal foglalkozzam (saját érintettség miatt is, habár ők már lassan kinőttek a kamasz korból.) Rengeteget olvasok szépirodalmat és szakkönyveket is, ami ezzel a korosztállyal és a velük kapcsolatos problémákkal és persze jó dolgokkal foglalkoznak. Külön gyűjteményem van azokból a könyvekből, filmekből, a melyek a mai fiatalok digitális létét, az online térben történő életüket, a bullying témáját dolgozza fel. Azt hiszem, mégiscsak ehhez értek a legjobban.
A kamaszok mellett fanatikusan rajongom a kollégáimért, akik nagyszerű, színes egyéniségek. Sosem szerettem volna vezető lenni, nem akartam a sorból kilógni. Mostmár megértettem, hogy miért kellett, hogy az legyek: hogy velük és értük legyek sikerben és kudarcban egyaránt. Azért kell dolgoznom, hogy a szakmai sikereket és minden mást együtt hozzuk létre és együtt örüljünk. Hogy a bajban ugyanúgy összetartsunk. Ez az én küldetésem…”
Éva: ” …A Gödöllői könyvtárban kb húsz évvel ezelőtt járhattam először, Zsuzsival már az új épületben egy szakmai rendezvényen hozott össze a sors. Ahogy Bettivel is- párhuzamosan, kölcsönös megbecsülésben dolgoztunk , mindig örültünk egymásnak, de járta mindenki a saját útját. 2020 tavaszán beszélgettünk hosszabban a covid kapcsán és azóta is tartjuk a kapcsolatot. A könyvtári sikercsapat rengeteg kreatív ötletet valósított meg, az olvasók, felhasználók igényeit figyelembe véve. A legnehezebb helyzetben is sikerre vitték a könyvtárt. Hálás vagyok a Gondviselésnek, hogy Zsuzsit megismerhettem. A leggazdagabb könyvtárvezető, mert szuper csapattal bír, közösségben gondolkodik és egymást támogatják. Zsuzsi értékes ember és vezető egyaránt.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

25 éves jubileumot ünnepel idén a Gödöllői Királyi Kastély