in

A Kalória csapatát még jobban összekovácsolta a járvány

Beszélgetés Hatolkai Mátéval

November 9-én jelentették be, hogy a középiskolákban és a felsőoktatásban áttérnek az online oktatásra, a bölcsődék, óvodák és általános iskolák viszont továbbra is nyitva maradnak, ami azt jelenti, hogy ismét nagyot fordult a világ a Kalóriával. A közétkeztetés jelenlegi helyzetéről Hatolkai Mátéval, a Kalória igazgatójával beszélgettünk.

Az első hullám alatt sikerült a Kalóriánál megőrizni a munkahelyeket. Mi a helyzet most, a második hullám idején?

Azt kell mondjam, hogy a gimnáziumok kivételével szinte teljes erővel működünk. Ez annak köszönhető, hogy elkezdtük a lakossági kiszállítást, így a felszabaduló kapacitást le tudtuk kötni. Így elbocsátásokat a második hullámban sem tervezünk.

Mennyi bevételkiesést jelent a Kalóriának eddig a koronavírus-járvány?

A féléves számítások szerint 240 millió Ft bevételünk esett ki, a gimnáziumok bezárása további 10 millió Ft-ot jelent. Azt még nem látjuk pontosan, hogy ez év végéig miként fognak alakulni a számok, de a kiesés elérheti a 300 millió forintot.

Milyen lépéseket tud tenni annak érdekében, hogy átvészeljék ezt az időszakot?

Egyrészről megpróbáltuk a lehető legjobban optimalizálni a működést. Az elsődleges cél a munkahelyek megtartása és a dolgozók bérének a kifizetése volt. Próbálunk új területek felé nyitni, ilyen például a lakossági kiszállítás, de stratégiai megállapodást kötöttünk az Országos Onkológiai Intézettel arra az esetre, hogyha a megbetegedések miatt nem tudnák ellátni a betegeket étellel, valamint folyamatban van egy másik stratégiai megállapodás is az egyik szomszédos településsel. Továbbra is szállítunk nyugdíjasoknak, valamint olyan gyerekeknek, akik karanténban vannak, viszont a család anyagi helyzete miatt nehézkesen tudnák megoldani a gyermek otthoni étkeztetését. Próbálunk mindenben segíteni amennyire tudunk, de a szállítási kapacitásaink korlátozottak, hiszen mindezek mellett működnek az intézmények, amelyeket tízóraival, ebédel és uzsonnával kell ellátni.

Mennyivel esett vissza az igényelt ételemennyiség, és mennyit számít, hogy lakossági házhozszállítást is végeznek?

A lakossági házhozszállítás valójában egyfajta fájdalomcsillapítás. Minden egyes megkeresett forint csökkenti a veszteséget. Természetesen ezzel nem az a célunk, hogy hatalmasat kaszáljunk, hanem az, hogy a veszteségeket csökkentsük. A gimnáziumokban a felső négy évfolyam bezárása jelentős kiesés. A Török Ignác Gimnáziumból és a Gödöllői Református Líceumból körülbelül 600 étkező diák esett ki az online oktatás miatt. A lakossági házhozszállítással nem tudjuk teljes egészében pótolni a közétkeztetésből kiesett adagszámot.

Milyen kínálatot tud a Kalória nyújtani a gödöllőieknek?

Jelenleg nyolc menünk van, egész pontosan négy menü, plusz ugyanezeknek a leves nélkül verziója, ez természetesen olcsóbb. Van egy A és egy B menünk, ez két szokványos magyaros menü, illetve van egy fitnesz és egy vegetáriánus menünk.

Hogyan biztosítják az ételek vírusmentességét a készítés és a kiszállítás során?

A szakirodalom hál’Istennek azt mondja, hogy a koronavírus hőkezelt élelmiszerrel nem terjed. De természetesen védekezünk. Egyrészt azért, hogy a saját dolgozóinkat megóvjuk, másrészt azért, hogy az általunk kiszolgált intézményeket, gyerekeket védjük. Minden dolgozónk maszkot, kesztyűt hord, naponta többször fertőtlenítő kézmosást végeznek. Tényleg igyekszünk mindent megtenni.

A Kalóriánál van rendszeres tesztelés?

Így van, gyorsteszteket vásároltunk. Ezt azért tartottam szükségesnek, hogy azokat a dolgozókat, akiken valamilyen tünet jelenik meg, egyből le tudjuk tesztelni, ne kelljen a hatóságra várni. Így probléma esetén nagyon gyorsan ki tudjuk venni őket a rendszerből. Próbálunk minden vonatkozó protokollt betartani, én magam orvosokkal is egyeztettem arról, hogy mi az a pont, amikor például egy kontakt miatt karanténba zárt dolgozót viszszaengedhetek dolgozni. Jelen pillanatban az az álláspont, hogy vagy a tíznapos karantén letelte után, vagy az utolsó tünet megszűnését követő három nap az, ami biztonságos. Mi ehhez tartjuk magunkat. Elmondhatom, látva az országos statisztikákat, nagyon jól állunk.

Tavasszal rengeteg pozitív visszajelzést kapott a Kalória a lakosságtól, mi a helyzet most a második hullám alatt?

Ez most is így van, ami azért különösen fontos nekem, mert nagyon sokszor úgy kritizálták az általunk előállított ételek minőségét, hogy valójában nem is kóstolták meg. Nagyon pozitívak a visszajelzések, több helyről, több megrendelőtől megkaptuk, hogy ez bármelyik étteremben megállná a helyét, nagyon ízlik nekik, bőségesek, laktatóak az adagok, úgyhogy örülök, hogy most a lakosság is látja, mi az a produktum, amit előállítunk.

A Kalória már fogalom Gödöllőn, milyen hatással van a koronavírus a cégre, volt valami pozitív hozadéka a járványnak?

A cég szempontjából semmilyen pozitív hozadéka nem volt, március 16-a óta folyamatosan próbálunk túlélni. A közösséget viszont cégen belül összekovácsolta. Ahogy mi mindig számíthattunk a dolgozókra és a 130 alkalmazottunkból jó pár van, aki 20-25-30 éve a Kalória kötelékében van, úgy most meg tudtuk nekik mutatni, hogy ők is számíthatnak a cégre és a városra. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos üzenet. Mindenki mindenhonnan azt hallja, hogy hányan veszítették el az állásukat. Nincs olyan kollégánk, akinek a környezetében jó pár ember ne járt volna így és végtelen hálát mutatnak azért, hogy az ő állásuk megmaradt, még úgy is, ha júliustól szeptemberig a munkaidejük napi 6 órára is csökkent. Megértették azt, hogy azért, hogy mindenki kenyeret tudjon tenni az asztalra most mindenkinek áldozatot kell hoznia. Ezt az áldozatot természetesen én is ugyanígy meghoztam.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

2020-ban is a civilség erejével – beszámoló a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület munkájáról

Élelmiszermentés a Megújult Nemzedékért Alapítvánnyal – Nemcsak kenyérrel él az ember!