in ,

A városi utakat és a helyi fuvarozókat is védi az útfenntartási hozzájárulás

Január elsejétől fizetni kell a városi kezelésben lévő utak használatáért azoknak, akik 3,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművekkel kívánnak azokra behajtani. Gödöllő közigazgatási területén több olyan út, útszakasz is van, amelynek teherbírását átlagos lakossági használatra tervezték, azonban – elsősorban fuvarozási tevékenység során – gyakran használják nagy, 20 vagy akár 30 tonnát meghaladó megengedett össztömegű gépjárművek, teherautók is. A szabályozás célja, hogy a város tulajdonában lévő utaknak az állapota ne romoljon olyan ütemben, mint ahogyan az az elmúlt években megfigyelhető volt. Az ebből származó bevétel kizárólag a város helyi közútjainak építésére, fenntartásra, fejlesztésre, üzemeltetésére és a közúthoz tartozó csapadékvíz elvezetés megoldására használható fel. A rendeletről Bajkó Norbert alpolgármesterrel beszélgettünk.

 

– A múlt évben már született egy rendelet, ami behajtási díjat vezetett volna be a tehergépjárművekre egyes városi utak esetében. Ez azonban nem lépett életbe. Az új rendelet mennyiben különbözik a korábbitól?

 

– Az előző szabályozás csak egyes utakra vonatkozott és magas ráfordítást jelentett volna a vállalkozók számára, így aránytalanul megdrágítva ezzel az adott területeken például az építkezéseket, felújításokat vagy akár a költöztetést. Most az volt az alapkoncepció, hogy valamennyi városi kezelésben lévő utat és szélesebb tevékenységi kör érintjük, ugyanakkor a helyi vállalkozók számára kisebb terhet jelent, mivel jelentős kedvezmények társulnak hozzá. Így egyfajta belső piaci védelmet is nyújt.

– Miért vált szükségessé most bevezetni a behajtási díjat?

– Ahhoz, hogy ennek a szükségességét megértsük, látni kell a rendszer működését! Hazánkban kétféle adóztatás van, az egyik a vagyoni jellegű adóztatás, ilyen például helyben a kommunális adó. A másik a fogyasztási jellegű adó, mint például a bank adó, vagy az áfa. A behajtási díj pedig lényegében egy olyan bevételt jelent a városnak, ami valahol a kettő között helyezkedik el. Az fizeti, aki szállítást végez a használt teherautó súlya után, viszont az éves szállítási események tükrében nem jelenthet magas terhelést a lakosok számára. A gépjármű adó az, amit elsősorban az utak felújítására lehetett költenie Gödöllőnek. A most bevezetésre kerülő behajtási díj ezt hivatott részben pótolni. Ami miatt nem lehetett tovább várni az a jelenlegi helyzet, miszerint a kormány elvonta a gépjárműadót az önkormányzatoktól csak Gödöllőnek ez közel 120 milliós bevételkiesést jelent. Most ez lehet célirányosan egy olyan bevételi forrás, amivel hosszútávon valamilyen alapot teremthetünk az utak karbantartására, a martaszfaltos utak vízelvezetési vagy egyéb problémáinak megoldására, összeségében az úthálózat üzemeltetésére.

– Kiknek kell fizetni és mennyit?

– A rendelet minden 3,5 tonna feletti össztömegű teherjárműre vonatkozik. Ebben benne vannak a városban bármilyen szolgáltatást végzők is: a bevásárlóközpontok árufeltöltő kamionjai, a városüzemeltetés bérelt gépjárművei, az építkezésekhez kapcsolódó járművek, például konténeres szállítók, vagy egyéb szállítmányozók, és a hulladékgazdálkodás járművei is. Utóbbi egyébként az országos közutakat is csak díjfizetés ellenében használhatják! Így a Zöld Híd szállító gépjárművei is, amik 30- 40 tonnásak, de a konténerszállítók is 10, vagy akár 25 tonnásak is lehetnek. Ezek épp úgy megterhelik az önkormányzati kezelésben lévő utakat, mint az állami kezelésben lévőket.
A katasztrófavédelem, a rendvédelmi szervek és a mentők járműveire azonban nem vonatkozik a rendelet. A díjszabást lépcsőzetesen alakítottuk ki és függ a gépjármű össztömegétől, valamint attól, hogy egy napos, heti, havi vagy éves engedélyt szeretne valaki igényelni. Mint már említettem, a rendelet jelentős kedvezményeket is tartalmaz. Azok a gödöllői telephellyel rendelkező cégek, amelyeknek nincs köztartozásuk az önkormányzat felé, és ide fizetik be az iparűzési adót, az éves díjból 50 százalék kedvezményt kapnak. Így egy 3,5 tonnás teherautóra számítva, éves szinten ez 33.750 forintot jelent.

– Mennyi bevételre számít ebből a város?

– A kieső gépjárműadó közel 50 százalékát fogjuk tudni pótolni, ami kb. 60 millió forint körül van.

– Milyen egyeztetések előzték meg a végleges változat megalkotását?

– A véglegesítés előtt tárgyaltunk az érintett gödöllői cégek, vállalkozások képviselőivel. Azok közül, akik eljöttek az egyeztetésre, voltak, akik kiszámolták, ez átlagosan 306 forintot jelent konténerenként. Ez egy nagyobb cég esetében még kevesebb. Egy olyan változatot dolgoztunk ki közösen, amit a szállítmányozó szakma is elfogadott. Akik ott voltak az egyeztetésen, és akikkel sikerült kapcsolatot tartani a véglegesítés folyamán, elfogadták és összegszerűen is egyetértettek ezzel a konstrukcióval. A bevezetést nagyon sok munka, egyeztetés előzte meg. Szeretném megköszönni a város munkatársainak a munkáját, és itt egyaránt gondolok a polgármesteri hivatal, és a VÜSZI munkatársaira is, mert ennek az együttműködésnek köszönhető, hogy egy a szakma számára is elfogadható rendeletet sikerült alkotni.

***

 

A képviselő-testület még 2019. februárjában megalkotta a súlykorlátozással érintett utak engedéllyel történő használatáról szóló rendeletet, amely azonban nem lépett hatályba.
A szabályozásról a város vezetése idén tárgyalt az érintett gödöllői vállalkozókkal, akik együttműködésükről biztosították az önkormányzatot, mivel most egy olyan új rendelet született, ami nem csak az utakat, hanem a gödöllői vállalkozókat is védi.
Az útfenntartási hozzádíjból jelentős, 50 százalék kedvezményt biztosít azoknak a Gödöllőn bejelentett telephellyel rendelkező tehergépjármű tulajdonosoknak, üzembentartóknak, akik kérelmük beadásával egyidejűleg igazolják, hogy nincs helyi adó vagy egyéb fennálló tartozásuk az önkormányzat felé. Azokat pedig, akik az országos közút és a telephely között elhelyezkedő helyi közutat kizárólag a telephely megközelítése és elhagyása céljából veszik igénybe 75 % díjkedvezmény illeti meg az éves díjból. A kedvezménynek szintén feltétele, hogy ne legyen helyi adó vagy egyéb fennálló tartozásuk az önkormányzat felé.

A rendelet hatálya nem terjed ki az élet- és vagyonbiztonság védelme érdekében behajtó gépjárművekre, a rendvédelmi szervek, a büntetés-végrehajtás, a polgári- és katasztrófavédelem, valamint a Nemzeti Adó és Vámhivatal vámszervei által üzemben tartott járművekre, a katasztrófa elhárítását, megelőzését és ezzel összefüggésben segítségnyújtást végző, valamint a műszaki és baleseti mentést, közüzemi hibaelhárítást végző járművekre.

A 2021. január elsejétől érvényes útfenntartási hozzájárulás díjak a mellékelt táblázatban olvasható::

 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Előre mutató fejlesztések

Diabétesz Világnap rendhagyó módon