Rangos művészeti programmal emlékezett névadójára a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány. Az Aladár napi esttel egy családi hagyományt elevenítettek fel néhány éve a művész unokái. A Fréderic Chopin Zenei AMI nagytermében megtartott rendezvényen Körösfői László, az alapítvány létrehozója idézte fel az egykori Aladár névnapokat, amelyeken nagy szerep jutott a zenének, amit a kiváló festőművész is nagyon kedvelt, aki maga is szívesen zongorázott. Ezeket élesztette újjá néhány éve az alapítvány, díjazottjainak közreműködésével.
A fellépők, és a rendezvényhez tartozó kiállítás alkotói átfogó képet adtak arról, milyen sok művészeti ág képviselőinek pályáját egyengette az alapítvány, valamint milyen sok kiváló pedagógus munkáját ismerték el a Körösfői-Díjjal.
Az Aladár-napi esten ez alkalommal Annus Réka (népdalénekes), Eszenyi Zsombor (klarinét – a Zeneakadémia hallgatója), Herczenik Anna (operaénekes), Langer Ágnes (hegedűművész), Puskás Máté (zongora – a Zeneakadémia hallgatója), valamint a zeneiskola kitüntetett tanárainak – Gálné Bagi Márta, Bartha Katalin és Béres Ágota – növendékei. Zongorán kísért Cser Ádám, Ferenczi Beáta és Sivadóné Benyus Hedvig)
Az eseményhez kapcsolódó kiállításon Bajkó Dániel, Debreczeni Zsófia, Goschler Tamás, Horváth Orsolya és László Lilla festőművészek, Hidasi Zsófi textiltervező iparművész, Katona Szabó Erzsébet és Remsey Flóra és Szekeres Erzsébet textilművészek, Lőricz Áron építőművész s Remsey Dávid grafikusművész munkái láthatók. A tárlatot Sz. Jánosi Erzsébet nyitotta meg.