in ,

Átadták a Gödöllő Városért díjakat

Kivételesen ezen a napon vehették át a kitüntetettek a Gödöllő Városért díjakat is, amiknek az átadására március 15-én a koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor.
A képviselő-testület idén Czédly Mónikának, Kecskés Józsefnek és a GlaxoSmithKline Biologicals Kft. gödöllői vakcinagyárnak ítélte oda az elismerést. A díjakat Gémesi György polgármester adta át.
Czédly Mónika, a D’Elia Esküvői ruhaszalon tulajdonosa Erzsébet királyné ruháinak rekonstrukcióival egyre nagyobb hazai és nemzetközi hírnévre tesz szert. Az elmúlt években tizennégy ruhaköltemény hiteles másolatát készítette el, amihez kiemelkedő szakmai tudását alapos történelmi és ruhatörténeti kutatásokkal egészítette ki. A ruhák nemcsak itthon szerepelnek rendszeresen, hanem az osztrák, szlovák, német és olasz közönség körében is. Jelenleg Abbáziában (Opatija) mutatják be őket. Az egyes darabok folyamatosan gazdagítják a számos Erzsébet királynéval kapcsolatos bemutatót, s hírét viszik Gödöllőnek és a Gödöllői Királyi Kastélynak is.
Erzsébet királyné koronázási ruhájának, valamint első, 1854-es díszmagyar ruhájának rekonstrukciójáért megkapta a Magyar Kézműves Remek díjat. 2014-ben Gödöllő Vállalkozója elismerést, 2017-ben Erzsébet Királyné Ezüstérmet vehetett át a városban végzett munkájáért.
Gödöllő város önkormányzatának képviselő-testülete Czédly Mónikának az Erzsébet királyné ruharekonstrukciók elkészítéséért, mellyel hozzájárult Gödöllő város hírnevének öregbítéséhez, valamint szakértelme elismeréseként adományozta a díjat.

Kecskés József több mint 50 éves pályafutása során megszámlálhatatlan tárlatnak volt rendezője, kurátora. 1979-ben pályázat útján került Gödöllőre, az akkor épülő művelődési központ vezetőjeként. Nevéhez nagysikerű színházi előadások, képző- és iparművészeti, népművészeti kiállítások, találkozók kapcsolódnak. Az ország minden pontjáról, sőt, határon túlról is kapott meghívásokat művészeti, néprajzi, helytörténeti kiállítások rendezésére. Az ország számos főiskoláján tanított, valamint szakértői, kurátori feladatokat végzett a megyék, városok, községek önkormányzatainak felkérésére. Ma is aktívan részt vesz városunk alapítványainak munkájában: kurátor a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítványban, a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány titkára és kurátora. 2003 óta látja el a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány titkári, majd képviselői feladatait. Munkáját számtalan díjjal ismerték el, többek között Gödöllő Város Önkormányzatától 1999-ben „Gödöllő Kultúrájáért Díjat” kapott.
Gödöllő város önkormányzatának képviselő-testülete Gödöllő Városért díjjal ismeri el Kecskés Józsefnek a gödöllői kutúráért és közművelődésért végzett széleskörű és lelkiismeretes munkáját, melyet páratlan szakértelemmel végez.

A 2003-ban Gödöllőn megalakult GlaxoSmithKline Biologicals Kft. gödöllői vakcinagyár egy tudásközpontú, világszerte ismert és elismert egészségügyi termékeket gyártó vállalat, amely innovatív gyógyszerek, vakcinák és vény nélkül kapható termékek segítségével javít az emberek életminőségén. A vakcina portfóliójuk egyedülálló a világon, 170 országban teszik lehetővé gyermekek és felnőttek számára, hogy védettek legyenek a különböző fertőzésekkel szemben.
A Gödöllőn gyártott vakcinák világszerte ötpercenként egy gyermek életét mentik meg. Szakmai kiemelkedésükön túlmenően a múlt év végén fejeződött be egy 18 milliárd forintos fejlesztés, mely által Gödöllőn 100 új munkahely létesül. A kétéves fejlesztés eredményeképpen a gödöllői gyár tevékenysége kiegészült és a korábbihoz képest újabb felhasználási területre állít majd elő (Diphtheria toxoid és Tetanusz toxoid) vakcina komponenseket.
Gödöllő város önkormányzatának képviselő-testülete a GlaxoSmithKline Biologicals Kft-nek a munkahelyteremtésért, valamint a gödöllői sport- és kulturális életben vállalt támogató tevékenységének elismeréseként adományozta a Gödöllő Városért díjat, amit a vállalat részéről Hári Zsuzsanna gyártási, technológia és fejlesztés-vezető vett át.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Gödöllő új díszpolgára: dr. Révész T. Mihály

COVID-19: Elismerés a kiemelkedő helytállásért