in ,

Átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat

Az olvasás ünnepéhez kapcsolódva átadták a Gödöllői Irodalmi Díjakat. Az önkormányzat, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör által alapított elismerés a múlt évben vált országos megmérettetéssé. Idén – a „Petőfi 200” programjainak részeként – a kiírók „Füstbe ment terv” címmel várták a pályaműveket. A felhívásra 100 novella és 77 vers érkezett.
A díj két fővédnöke dr. Gémesi György, polgármester és L. Péterfi Csaba, a polgármesteri kabinet vezetője. A zsűri tagjai idén is Kiss Judit Ágnes József Attila-díjas író, költő és Karafiáth Orsolya író, költő volt, az előzsűrizést Heltai Zsófia, a Gödöllői Református Líceum magyartanára végezte.
A rendezvényen dr. Gémesi György, polgármester és Dombóvári László, a Gödöllői Ottlik Kör elnöke mondott köszöntőt, majd Istók Anna, az IRKA titkára számolt be a pályázat részleteiről. A zsűri részéről Heltai Zsófia levélben, a Kiss Judit Ágens és Karafiáth Orsolya pedig video üzenetben adott rövid értékelést.
A különdíjakat Liskáné Fóthy Zsuzsanna, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója és Dombóvári László adta át.
A prózai művek díjazottjai L. Péterfi Csabától, a vers kategória első három helyezettje pedig Gémesi Györgytől vehette át a díjat és az oklevelet.
A Gödöllői Városi Könyvtár és Információ Központ különdíját Mazula-Monoki Zsuzsanna nyerte Anyák titka című versével, a Gödöllői Ottlik Kör különdíját pedig Szenoráczki Réka vehette át Rozi című novellájáért.
Próza kategóriában I. helyezést ért el Táp című novellájával Yuu Solk. A II. djat Bereczk Imola kapta Hátra szaltó című írásával érdemelte ki, a III. díjat pedig Finta Csilla vehette át Boldog születésnapot! című művéért.
Vers kategóriában I. helyezett lett Rieder Anna Róza, Füsbe ment születési terv című munkájával, II. díjat kapott Endrey-Nagy Ágoston, A megszólalás kudarca című versével- távollétében az elismerést Sperling Róbert vette át. A III. helyezést, Virágh Szabolcs érdemelte ki, A nő, akit című alkotásáért.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Szobrot kapott Tessedik Sámuel

Elhunyt Batizi Sándor