in

Bada Márta kiállítás a Levendula Galériában

Ez vagyok címmel nyílt kiállítás Bada Márta alkotásaiból a Levendula Galériában.
A tárlatot dr. Gémesi György polgármester köszöntötte, majd dr. Halász Levente geográfus nyitotta meg, aki elmondta: a gödöllői művész munkái már gyermekkora óta jelen vannak az életében. Ágya felett Bada Márta egyik munkája függött, nagyszülei – Halász József és Halászné Várady Ildikó – pedig rajongva tisztelték művészetét. Nagypapája, mint egykori tanára, egyike volt azoknak, akik bátorították,hogy induljon el a festő pályán, és Remsey Jenőhöz irányították, aki elkezdte tanítását.
Bada Márta képeiről szólva úgy fogalmazott: Azok a maguk valóságában ábrázolják a cigányságot, nem szélsőséges eltúlzott helyzetekben, nem egy stigmatizált csoport tagjaiként.
Kiemelte a képek gazdag színvilágát, sokszor álomszerűségét. „Lenyűgözően érzékelteti a létezés dualitását: az életet és a halált, az örömöt és a bánatot, a jót és a rosszat, a sötétet és a világost, a megnyugtatót és a félelmetest. Úgy fest, amint lát: színesen, élénken, vibráló lélekkel.”
A rendezvényen Dezső Piroska és Ludányi Gergely közreműködött.
A március 26-ig megtekinthető kiállítást Kecskés József rendezte.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kávéházi történetek – A Gundel titkai: a Tyúkketrectől a világhírnévig

Aladár napi művészeti est – hagyomány és értékápolás