in

Bíróság: Nem lehet tudni, mikor folytatódik és meddig tart a felújítás

Hónapok óta áll a Gödöllői Járásbíróság és Járási Ügyészség épületének felújítása. Az épület rekonstrukcióját és bővítését 2017 júliusában kezdte meg az Országos Bírósági Hivatal a Wagner Gyula Terv keretében, ám a munkák a múlt évben leálltak. Az Országos Bírósági Hivatal megkeresésünkre 2018 novemberében azt a tájékoztatást adta, hogy a kivitelezést végző konzorciummal szerződést bontanak, és új közbeszerzési eljárást készítenek elő.
Azóta eltelt fél év, ám a helyzet semmit sem változott.

A Budapest Környéki Törvényszék évértékelő Összbírói Értekezletéhez kapcsolódóan május 22-én megtartott sajtótájékoztatón a folyamatban lévő felújítási programok, így a gödöllői rekonstrukció jelenlegi állásáról is szó esett.
Dr. Gerber Tamás, a Budapest Környéki Törvényszék elnöke lapunk kérdésére elmondta, a 2017 nyarán megkezdett munkák kivitelezőjével szerződést bontottak, mert az levonult az építkezési területről. Az ezzel kapcsolatos jogi lépéseket az Országos Bírói Hivatal megtette.
Mivel az épület félkész állapotban maradt, először is fel kellett mérni, hogy mi készült el és milyen munkák vannak hátra. Ezt követően, az előírásoknak megfelelően új műszaki tervet kellett készíteni. Ezután kerülhetett sor az új közbeszerzési eljárást kiírására.
A közbeszerzést az Országos Bírósági Hivatal bonyolítja le, ez jelenleg folyamatban van.
Dr. Gerber Tamás úgy fogalmazott, már rég kész lehetne az épület, a sajnálatos körülmények miatt azonban még most is felelőtlenség lenne bármit is mondani arról, hogy mikor költözhet vissza a Gödöllői Járásbíróság és a Járási Ügyészség az épületbe.
Most csak abban bízhatunk, hogy a jelenleg zajló közbeszerzési eljárás eredményeként lesz új kivitelező, és minél hamarabb folytatódhat a munka.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Felhívás Gödöllő Város Díszpolgára kitüntető cím odaítélésére

Diáknap az V. Nemzetközi Természetfim Fesztiválon