in ,

Csaknem feleannyi energiáért 350 millióval többet kell fizetni

A tervezettnél jóval eredményesebb volt az önkormányzat energiamegtakarítása a fűtési szezonban, derült ki az Energiagazdálkodási Munkacsoport ülésén.
A múlt év októberétől idén április 15-ig terjedő időszakban az önkormányzathoz tartozó intézmények átlagosan 42 százalékkal kevesebb fűtésienergiát használtak fel az egy évvel korábbinál. Ez jóval meghaladja azt a 25 százalékot, amit a képviselő-testület meghatározott. Ebben a korszerűsítések és hőmérsékleti protokoll betartása mellett jelentős szerepe volt az intézményi bezárásoknak.
A megtakarítások ellenére a város idei költségvetésének a korábbinál mintegy 350 milliós többletköltséget jelentett a távhő és a gáz árának drasztikus emelése.
Az ülésen dr. Kiss Árpád jegyző elmondta már megkezdődtek a következő időszakra vonatkozó gáz és az áram közbeszerzések, és folyamatban van a napelemes rendszerek telepítése is. Ez utóbbit azonban nehezíti, hogy nagyon sokat kell várni a szükséges engedélyekre.
A jelenleg zajló ingyenes ledcsere programról dr. Gémesi György polgármester adott tájékoztatást, mint mondta, a napokban több mint hatszáz gödöllői családhoz jutnak el az energiatakarékos izzók. Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a program a későbbiekben folytatódjon.

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kezdődik a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál

Antal-napi megemlékezés