in ,

Csalásra figyelmeztet a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság

A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felhívja ügyfelei figyelmét, hogy néhány esetben telefonos csalók próbáltak, vagy próbálnak meg pénzt kicsikarni a nevében, az éves klímavédelmi felügyeleti díjra hivatkozva, vagy egyszeri 30.000 Ft befizetését kérik a „Google-n keresztül”, annak érdekében, hogy a híreiről, eseményeiről folyamatos tájékoztatást nyújtsanak.
A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság tájákozttatja tisztelt ügyfeleit, hogy semmilyen esetben nem indít telefonon keresztül díjfizetésre felhívást, legfeljebb a hozzá beérkező ügyféli megkeresésekhez kapcsolódóan nyújt tájékoztatást a befizetés mértékére, menetére vonatkozóan.
Az aktuális félévre fizetendő éves klímavédelmi felügyeleti díj összegéről és a fizetési kötelezettség teljesítésének feltételeiről szóló hivatalos tájékoztatást kizárólag – az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye és annak Kiotói Jegyzőkönyve végrehajtási keretrendszeréről szóló 2007. évi LX. törvény 10/C. § (6) bekezdése alapján – elektronikus kapcsolattartás keretén belül a Klímagáz Adatbázison keresztül küldi meg. Az egyenlegértesítő ebbe az adatbázisba belépve (https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/), bal oldalon elhelyezkedő “Saját adataim”alatt található „Éves klímavédelmi felügyeleti díj” menüpontból tölthető le.
Az ügyfelek díjfizetési kötelezettségeiknek az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak a Magyar Államkincstárnál vezetett ITM Igazgatás 10032000-00290713-00000000 számú fizetési számláján tudnak eleget tenni, ettől eltérő fizetési számlára történő fizetési felhívás, ösztönzés csalásra utal.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Figyelem! Szünetelni fog az ivóvíz-szolgáltatás!

Új helyen a főépítészi iroda ügyfélfogadása