in ,

Díjeső a könyvtár olvasóinak

2008 óta osztja ki a városi könyvtár az Év Olvasói díjakat a leghűségesebb és legtöbbet olvasó látogatóinak. Idén október 10-ére esett a Könyves Vasárnap, amikor több más program mellett sor került a meghitt hangulatú ünneplésre is. A könyvtárosok ezt a napot a görög tematikának szentelték, a látogatók részt vehettek ismeretterjesztő előadáson, vicces nyelvórán, kézműves foglalkozáson, görög táncházon, de emellett ki lehetett próbálni az új társasjátékokat, vagy a Gate Zöld klub ökojátékait. Volt folyóiratbemutató is a természetvédelem jegyében, és az elmaradhatatlan beiratkozási akció is.

Az Év Legfiatalabb Olvasója idén Zubreczki Bálint lett, aki már születése előtt is sok mesét és mondókát hallgatott anyukája pocakjában, ma pedig már önállóan olvassa a babageometria könyvet.

Az Év Szépkorú Olvasói címet idén egy házaspár érdemelte ki: Ágoston Ferenc és Ferencné, akik immár 15 éve rendszeresen együtt látogatják könyvtárunkat. Az olvasás szeretetét gyereküknek, unokáiknak is átadták a sok – sok együtt mesélés, olvasás alatt.

Az Év Felnőtt Olvasója idén Kovács Noémi lett, aki 2004 óta tagja könyvtárunknak. Noémi számára a munka és a szabadidő szinte elválaszthatatlan, sokáig az egyik könyvesboltban dolgozott és segítette válogatásainkat, manapság egy állatokkal kapcsolatos üzletben tevékenykedik.

Az Év Elsős Olvasója Dózsa Emese, aki nemsokára egyedül is tudja majd olvasni szeretett meséit, könyveit. Kedvencei a Rumini és az Elza könyvek. Szeretne havat varázsolni. Reméljük a mesék birodalmában és a könyvtárban is otthon érzi majd magát!

Az Év Gyermekolvasója Dávid Dóra, aki már óvodás kora óta jár a könyvtárba. Nagyon sokat olvas, újra olvas könyveket, emellett közösségi ember, szeret igazi csapatban lenni.

Az Év Kamaszolvasója Tanka Ágoston, aki szinte születésétől fogva jár könyvtárba. Kisgyermek korában még olvasni sem tudott, már rengeteg könyvet forgatott a kezében, akkor még leginkább édesapja házikönytárából kölcsönözte ki a különböző repülőgép típusokat bemutató könyveket.

Az Év Olvasó Családja Bordács család

A 6 tagú Bordács család azért szereti különösen a gödöllői könyvtárat, mert nagyon sok a frissen megjelent könyv. Ez fontos szempont, hiszen a háztartásban nincs se tv, se okostelefon, ezért a fő szórakozási tevékenység az olvasás. Az író olyan, mint egy barát, ha bejön a stílusa, a humora, a gondolkodása, fantáziavilága, vagy nyelv és szóhasználata, akkor tőle minden jöhet, ha nem, akkor még a leghíresebb könyve sem – vallja az anyuka, aki szorgalmasan és szeretettel hordja gyermekeit könyvtárunkba.

Az Év Olvasóin túl további díjban részesült Kokas Fanni, aki az ifjúsági olvasókör, a Papírolvasók klub logójának tervezéséért vehetett át díjat.

Az ünnepség végén az Év Olvasói közösen díszítették fel az Olvasók Fáját a könyvtár Zöld udvarán.

Gratulálunk a díjazottaknak, és további sok élményt adó olvasnivalót kívánunk nekik!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Végéhez ért az EcoVeloTour projekt Hasznos stratégiai tervezési dokumentumok készültek a turisztikai szakmának

Városképek – szubjektíven, négy világjáró szemével