in , ,

Dr. Gémesi György 8-adszor is polgármester

Önkormányzati választások

A vasárnapi önkormányzati választáson ismét, sorozatban nyolcadik alkalommal dr. Gémesi Györgyöt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) választották meg polgármesternek, aki az 1990-es rendszerváltozás óta vezeti városunkat.

Az önkormányzat 14 fős képviselő-testületébe a következő egyéni jelöltek jutottak be:

  1. sz. vk.: Klement Péter (Fidesz-KDNP)
  2. sz. vk.: Kocsi Tamás (Fidesz-KDNP)
  3. sz. vk.: Máthé László (Fidesz-KDNP)
  4. sz. vk.: dr. Péterfi Gábor (Fidesz-KDNP)
  5. sz. vk.: dr. Györfi Beáta (Gödöllői Lokálpatrióta Klub)
  6. sz. vk.: Pelyhe József (Gödöllői Lokálpatrióta Klub)
  7. sz. vk.: dr. Pappné Pintér Csilla (Gödöllői Lokálpatrióta Klub)
  8. sz. vk.: Epres György (Fidesz-KDNP)
  9. sz. vk.: Török Sándor (Fidesz-KDNP)
  10. sz. vk.: Bárdy Péter (Gödöllői Lokálpatrióta Klub)

A testületbe további 4 tag az úgynevezett kompenzációs lista alapján jutott be: további 2 helyet kapott a Gödöllői Lokálpatrióta Klub, 1-et a Fidesz-KDNP és 1-et a Hely az Érték Városvédő Egyesület. Gödöllőn a választói névjegyzékben 25.616 fő szerepelt, közülük 15.108-an mentek el szavazni. Így a választási részvétel 58,98 % volt. Csak összehasonlításképpen: országosan az átlagos részvétel 48,57 % volt! A tíz gödöllői választókerületben a legnagyobb különbségű győzelem a Blahán volt (+207 voks), a legkisebb pedig a Harasztban (+40).

Gémesi György: „Nem én vagyok a fontos, hanem a város”

A választási eredmény kihirdetése után Gémesi György Gödöllő nyolcadszor megválasztott polgármestere úgy nyilatkozott, a következő időszakban nagyon sok lesz a feladat, amelyekbe szeretné minél jobban bevonni a fiatalokat.

– Az eddigi legerősebb választási küzdelmen vagyunk túl. Kemény dolgokat kellet kiállni. Azzal, hogy nem álltunk be az adok-kapokba, megőriztük a hitelességünket. Felkészültségünkkel a város békéjét fogjuk tudni biztosítani. A Gödöllői Lokálpatrióta Klubot tovább fogjuk építeni, mert azt gondolom, hogy ez az igazi jövő, ha nem pártok osztogatják a pénzt, a pozíciókat és a vagyont, hanem a gödöllőiek döntenek azok sorsáról.

Gémesi György emlékeztetett rá, a Lokálpatrióta Klub 2002-ben hasonló döntetlen helyzetben dolgozott. Kijelentette, most meg fognak kezdődni a tárgyalások.

– Nem én vagyok a fontos, hanem a város – jelentette ki a polgármester, aki megköszönte mindenkinek a munkáját és támogatását.

„Újra bizalmat kaptam Önöktől a város vezetésére, ami ebben a helyzetben mérhetetlenül jólesett, megtisztelő és amit nagyon szépen köszönök mindenkinek” – írta Facebook-oldalán Gémesi György.

„Köszönöm a rengeteg telefont és üzenetet. Mindenkinek válaszolni fogok, de ehhez kell egy kis idő. Köszönöm a lokálpatrióta csapatnak, a támogatóknak és szimpatizánsoknak, hogy a hihetetlen „ellenszélben” kitartottak mellettem/mellettünk, aminek eredménye, hogy nem vesztettünk, igaz, nem is nyertük meg a választást. A kiegyenlitett eredmény pedig lehetőséget ad mindenkinek, hogy végiggondolja, mit igért, hogyan szolgálja a várost és mit tud tenni Gödöllőért. Én ennek érdekében minden együttműködésre nyitott vagyok természetesen. Továbbra is elkötelezett lokálpatriótaként fogom szolgálni Gödöllőt és a város érdekében minden együttműködésre, kompromisszumra kész vagyok.”

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Önkormányzati választások – napközbeni részvételi adatok

Megszépült a menhely