in ,

Egyre több város csatlakozik a sárga zászlós mozgalomhoz – sajtószemle

Évente 940 embert ütnek el a zebránál Magyarországon. Egy gödöllői halálos baleset indította be az 55 éves Füle Sándor fantáziáját. Amerikában látta, hogy a zebráknál kis tartóban zászlókat helyeznek el, és aki át akar menni a túloldalra, kivesz egyet, és magasra tartja. Ez hatásosan állítja meg az autókat.

Füle Sándor egy halálos baleset után indította el a mozgalmát.
– Csináltam Gödöllőn egy gyűjtést. A helyiek összedobtak némi pénzt, és egy néni megvarrta a zászlókat – mesélte a Borsnak Sándor.

Ma már több mint kétszáz településen hatszázat meghaladó tagja van a Zászlót a veszélyes zebrákra csoportnak, és 15 településen összesen 33 zebránál van kitéve tartó. Eleinte brahiból néhány zászlót elvittek, de most már van három-négy nap is, hogy egyet sem.

Mindenhol a helyiek mondják meg, hogy ezek hol legyenek. Eleinte volt olyan hatóság, ami lekezelően állt hozzám, de mára ez eltűnt. Sőt azt látom, hogy ezeken, az általunk problémásabbnak ítélt helyeken elkezdtek traffipaxozni – mondta Sándor.

(borsonline.hu)

What do you think?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Futsal – Sima vereség Kazincbarcikán

A GÖMB kiállítása a Premontrei Auditóriumban