in ,

Együtt a fiatalokkal

A képviselő-testület egyhangúan elfogadta Gödöllő Város Ifjúsági Stratégiáját és cselekvési tervét, amit a Gödöllői Ifjúsági Testület dolgozott ki.
Az ifjúsági stratégia 2027-ig érvényes, a következő stratégiai időszak dokumentumainak elkészítési határideje: 2027. tavasza. Az elfogadott cselekvési terv a tanév rendjéhez igazodva 2023 szeptemberétől 2024 szeptemberéig érvényes időszak konkrét fejlesztési irányait határozza meg.
A stratégia elkészítését közvélemény-kutatás előzte meg. A kérdőív célcsoportja a Gödöllőn élő vagy tanuló 12-25 év közötti fiatalok voltak – tájékoztatta a képviselő-testületet Molnár Gergely
képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) az önkormányzat Kulturális,
ifjúsági és nemzetközi kapcsolatok bizottságának elnöke .
A kitöltés szeptember 10- és december 6-a közötti időszakban zajlott le, mely során 880 fiatalt sikerült elérniük, ennyien nyitották meg a kérdőív felületét, 559-en töltötték ki teljesen.
A gödöllői civil kerekasztalon keresztül a városban működő civil szervezeteket is bevonták a munkába, őket arra kérték, írják le hogyan tesznek az ifjúságért és milyen módon foglalkoznak velük.
Mint kiderült a fiatalok Gödöllőben leginkább a sok zöld területet . a sok szórakozási lehetőséget és a jó közbiztonságot szeretik.
A cselekvési tervben többek között szerepel Ifjúsági ház létrehozása, nemzetközi projektekben való részvétel, a fiatalok bekapcsolása a bizottsági munkákba, vélemény nyilvánítási platform létrehozása és a MATE-val való szorosabb kapcsolat kialakítása.
A dokumentumból megismerhető a fiatalok Gödöllőhöz való kapcsolata, és jövőképe is.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Változnak a szociális ellátás térítési díjai

A Gödöllői Városi Mozi műsora