in

Elbúcsúzott a “Párban” – Keleti Éva már új kiállításra készül

Különleges tárlatvezetéssel zárt Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla díjas fotóművész Párban című fotókiállítása a Művészetek Házában. A finissage során az alkotó kalauzolásával tekinthették meg a képeket a résztvevők.
A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, melyben kitért arra is, hogy bár a kiállítás zárása egyben a Művészetek Háza ideiglenes bezárásának egyik eseménye, Gödöllő nem marad kulturális programok nélkül, április közepéig a betervezett koncertek, színházi -és tánc előadások a Királyi Kastélyban és a Királyi Váróban várják a közönséget.
A kiállítás záróeseményének résztvevőit Keleti Éva kísérte végig a kiállításon, aki a fotókon szereplő művészekhez és a fotózásokhoz kapcsolódó személyes élményeit osztotta meg az érdeklődőkkel. Mint mondta, a „Párban” kiállítással az egymáshoz tartozást szerették volna megmutatni, ami lehet egy szerep a színpadon, anya kapcsolata gyermekével, az ember és az állat viszonya, vagy a barátság megjelenítése.
„Szerettem volna megmutatni, hogy nem vagyunk egyedül, rajtunk múlik, hogyan kapcsolódunk egymáshoz, s együtt sokkal könnyebb mindent elviselni és könnyebb újat teremteni is, mint ha egyedül állnánk a világban” -jelentette ki a már 92. évében járó fotóművész.
Keleti Éva úgy fogalmazott, a kiállítás számára lehetőséget adott a visszatekintésre is, hiszen a most készített új munkái mellett a régi felvételek többek között olyan legendás produkciókat idéztek meg, mint Gobbi Hilda és Szabó Ernő fotójával a „Szabó család” rádiófelvételei, vagy a „Macskajáték” Bulla Elma és Sulyok Mária előadásában. Külön kiemelte a Ruttkai Éva és Latinovics Zoltán szerepeit és közös életük egy-egy pillanatát megörökítő fotósorozatot, ami a kiállítás alapját adta.
Mindezek mellett az érdeklődők számtalan érdekességet hallhattak a többek között Molnár Piroskát és Pogány Juditot, Hernádi Juditot és Tarján Zsóifit, Béres Ilonát és Halász Juditot Baráth Emőkét és Baráth Nórát, Gálvölgyi Jánost és Gálvölgyi Juditot, Oszvald Marikát és unokáját ábrázoló képekről.
Keleti Éva köszönetet mondott Gémesi György polgármesternek és a kiállítást rendező L. Péterfi Csabának a tárlat megvalósításáért. Úgy fogalmazott: Gödöllőn olyan művészeti lehetőség van, ami máshol nincs.
Keleti Éva a rendezvényen elárulta, már megérlelődött benne egy új kiállítás gondolata, ami csupa új képekből áll majd, s ami szintén a művészeti élethez kapcsolódik.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Október 23. : Amikor a fiatalok a forradalom élére álltak

Emlékezés a háborúk áldozataira