in

Elfogadta a testület a környezeti állapotértékelést

A képviselő-testület egyhangú döntéssel fogadta el Gödöllő város 2021. évre vonatkozó környezeti állapotértékelését az októberi képviselő-testületi ülésen.

A dokumentum részletesen foglalkozik többek között a város vízbázisának, levegőjének és zöldterületeinek állapotával, valamint a hulladékgazdálkodás helyzetével.
Mindezek mellett kitér az olyan lakossági szolgáltatásokra, mint a közvilágítás és a csatornázottság, valamint az önkormányzatnak a fenntarthatóság érdekében végzett fejlesztései.
Az összefoglaló kitér a város 2021-2026 közötti időszakra meghatározott környezetvédelmi programjára is, amiben a meghatározott környezetvédelmi szempontú stratégiai céljait, beavatkozási területeit a felmért környezeti problémák és értékek ismeretében határozták meg.
Ennek főbb pontjai:
– levegőtisztaság-védelem,
– zaj- és rezgésvédelem,
– vízvédelem,
– ivó-, szenny-, és csapadékvíz-gazdálkodás,
– természet- és tájvédelem,
– épített környezet védelme,
– zöldterület-gazdálkodás,
– hulladékgazdálkodás,
– energiagazdálkodás,
– környezetbiztonság,
– környezeti nevelés.
A szakértői értékelést a WENFIS Mérnöki Iroda Kft. végezte.
Pelyhe József képviselő (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) az előterjesztéssel kapcsolatban felhívta a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára, ezen belül is arra, hogy a város nem támogatja azokat a törekvéseket, amelyek hirtelen népességnövekedéshez vezetnének.
Dr. Gémesi György polgármester ezzel kapcsolatban kifejtette, ennek a szemléletnek a helyességét igazolta, hogy nyáron a legnagyobb aszály idején is biztosítani tudta a város az ivóvíz-ellátást, amikor ez sok más településen gondot okozott.
A polgármester bejelentette, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján – hasonlóan a hulladék- és az energiagazdálkodáshoz – fontosnak tartja egy vízgazdálkodási munkacsoport felállítását.
A „Gödöllő Város Környezeti Állapotértékelése a 2021. évre vonatkozóan” dokumentum teljes terjedelmében olvasható az alábbi linken:

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Így dolgozik az Energiagazdálkodási Munkacsoport

Tormay 50